Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у Перечині силачі змагалися (ФОТО)

8 лютого 2016 р., 08:23

Там відбувся чемпіонат області з цього виду спорту.

У приміщенні Перечинської ДЮСШ пройшов чемпіонат області з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи серед чоловіків і жінок, в якому взяли участь майже 100 атлетів з семи регіонів краю.Давно обласний поміст не збирав стількох іменитих атлетів, з-поміж яких за нагороди боролись восьмеро переможців та призерів чемпіонатів світу, Європи, України, двоє майстрів спорту і троє майстрів спорту міжнародного класу.

 

Змагання жінок відзначились поверненням у спорт після півторарічної перерви, пов’язаної з народженням дитини, найтитулованішої закарпатської пауерліфтерки Єлизавети Рижак з Ужгорода, котра стала абсолютною чемпіонкою у двох видах програми. Золотий дубль у ваговій категорії до 57 кг зробила її одноклубниця, наймолодша учасниця турніру 14-річна Вікторія Козарь. У класичному жимі лежачи у своїх вагових категоріях перемогли представниці Мукачівщини Крістіна Агеєва і Вікторія Матінко.

Серед чоловіків блискуче виступив ужгородець Олександр Шляхта, котрий став абсолютним чемпіоном в обох номінаціях. За власної ваги 75,9 кг він підняв найважчу штангу змагань – 230 кг, а у «класиці» подолав 190 кг, що дорівнює нормативу майстра спорту міжнародного класу. У своїх вагових категоріях перемогли в обох видах програми мукачівець Олександр Лийвой, Едуард Бошинда з Мукачівського району, ужгородці Іван Телегій і Максиміліан Лабінський, Ярослав Ситар з Перечинщини. По одній золотій медалі вибороли хустяни Михайло Чохняй і Богдан Міговк, Іван Плешко з Ужгорода, Федір Вінер з Мукачева .

У командній першості з жиму лежачи переміг Перечинський район (48 очок), на другому місці Мукачівський район (46 очок), на третьому – Ужгород (44 очки). У класичному жимі лежачи перемогла команда обласного центру (56 очок), другими стали спортсмени Мукачівщини (47 очок), третіми – Перечинщини (46 очок).

Напередодні чемпіонату області добра для закарпатського пауерліфтингу новина надійшла з Києва: наказом Міністерства молоді та спорту студентам УжНУ Максиму Офіцинському, Віталію Трояну і представнику Хустщини Дмитру Біляку присвоєно звання «Майстер спорту України», з чим їх вітаємо.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp