Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Мукачеві громадськість долучають до проекту створення базового центру позашкільної освіти

8 лютого 2016 р., 13:01

В Мукачівському міськвиконкомі затвердили Положення про координаційну раду з питань модернізації мережі навчальних закладів у новій редакції.

Також затверджено новий склад координаційної ради.

Координаційна рада з питань модернізації навчальних закладів є дорадчим органом та створена з метою координації діяльності державних структур і громадських організацій щодо розгляду пропозицій до перспективного плану розвитку освітньої галузі міста, модернізації мережі навчальних закладів, необхідної для надання якісних освітніх послуг кожній дитині, з урахуванням ефективного використання наявних ресурсів.

Головою комісії став перший заступник міського голови Ростислав Федів, заступник - начальник управління освіти Катерина Кришінець-Андялошій. До складу комісії увійшли депутат облради Михайло Мотильчак. Також - Марина Чорі, керівник гуртків Центру позашкільної освіти, Олена Ціва, голова батьківського комітету спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №16, Едіта Молнар, голова батьківського комітету загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 ім. Ф.Ракоці ІІ , Денис Соболь, голова громадської організації “Молодіжні ініціативи Закарпаття, представники шкіл та дитсадків міста, фахівці міськвиконкому.

Сьогодні на засіданні координаційної ради розглядалося актуальне питання – розвиток позашкільної освіти в Мукачеві. За словами Катерини Кришінець-Андялошій в місті цього року вперше розроблена програма позашкільної освіти – з бюджету на неї було виділено 1,2 млн. гривень. Окрім того, в планах міської влади створення в місті базового центру позашкільної освіти, який буде мати три напрямки роботи: науково-технічний, еколого-натуралістичний та краєзнавчо-туристичний. «Це має бути єдина структура, де буде один керівник, а його заступники відповідатимуть за ці напрями роботи. Керівника пропонується призначити шляхом відкритого конкурсу. Кожен фахівець може взяти участь у ньому. Міська влада неодноразово наголошувала: наші кроки є публічними. І тому ми і вирішили долучити громадськість до обговорення проекту створення центру позашкільної освіти в Мукачеві».

Окрім того, керівник освіти повідомила, що в школах міста проведуть анкетування школярів, щоби визначити які саме гуртки будуть найбільш цікаві для молоді.

Депутат обласної ради Михайло Мотильчак зазначає, що держава не передбачає виділення субвенції на розвиток позашкільної освіти, то му це питання лягло на плечі місцевих громад. «Вважаю, що позашкільна освіта мали б співфінансувати з державного бюджету. І ми це ініціюватимемо на сесії облради. Є бачення в Мукачеві створити базовий центр, де будуть всі напрями зосереджені. Інколи створюються гуртки, які дітям не цікаві, тому ми маємо дослухатися батьків та дітей, в яких гуртках вони хочуть вчитися», - вважає народний обранець.

Представники координаційної ради й надалі планують організовувати публічні заходи з питань розвитку позашкільної освіти Мукачева.


Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp