Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чи вдасться керманичам Ужгорода відновити дитячу залізницю?

9 лютого 2016 р., 08:32

Світла в кінці тунелю не видно...

Тепловоз та 2 вагони, які десятиліттями катали дітей Ботанічною набережною Ужа, де школярі опановували ази професії залізничника, перестали їздити ще в 2009 році. Міська влада Ужгорода, щоб врятувати об’єкт, у 2013-му прийняла рішення про взяття дитячої залізниці на баланс міста. Місцеві залізничники запевняють, що підготували для цього всі документи і скерували на погодження в Київ. Однак із того часу триває лише переписка, і жодного рішення на столичному рівні досі не прийнято.

Зараз вагони, локомотив, споруди станцій і навіть колія у вкрай поганому стані, констатувала цими днями робоча група, зініційована міською владою Ужгорода. Вона оглянула також приміщення станції «Молодіжна», де вже місцями навіть обвалюється стеля. Зрештою, перший заступник міського голови Ужгорода Іштван Цап підсумував, що потрібна чітка позиція залізничників, чи готові вони передати об’єкт на баланс міста. «І тільки коли це з’ясується та про які суми йдеться, стане зрозуміло, чи в змозі місто відновити безпечну роботу дитячої залізниці», – каже посадовець.

Словом, туману багато, а світла в кінці тунелю і досі не видно…

Валентин ЗІНЧУК, газета "Новини Закарпаття"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp