Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тепер закарпатцям буде легше дістатися до Європи

9 травня 2014 р., 17:11

Для отримання Шенгену потрібно менше документів.

Справа у тому, що Євросоюз скоротив перелік документів, необхідних українцям для отримання шенгенської візи. Про це в четвер, 8 травня, на прес-конференції заявив директор департаменту інформації Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає Корреспондент. 

"29 квітня Європейською комісією було затверджено список документів, який повинен подаватися громадянами України до консульських установ держав-членів Європейського Союзу на території України для оформлення віз", - заявив Перебийніс. 

За новими правилами, цей список передбачає надання громадянами України при оформленні шенгенської візи чотирьох документів, які підтверджують: - мету поїздки; - джерело доходів в Україні; - наявність коштів для здійснення поїздки; - підтвердження наявності житла під час перебування в країнах шенгенської зони. Він також підкреслив, що в українському МЗС позитивно оцінюють цей крок з боку європейської сторони і розраховують на збільшення кількості багаторазових віз терміном дії від 3 до 5 років. Нагадаємо, з 22 квітня Чехія спростила видачу короткострокових віз для громадян України. 

Всі громадяни України, що мають чеські корені, молоді люди до 26 років і пенсіонери старше 60 років будуть звільнені від платежів за оформлення віз.

mukachevo.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp