Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Реконструювати історичний центр Ужгорода треба комплексно, - Андріїв

10 лютого 2016 р., 08:42

Про це йшлося на нараді.

Комплексний проект масштабної реконструкції історичного центру Ужгорода вчора розглянули на нараді представників різних інженерно-комунікаційних служб у міській раді Ужгорода.
Йшлося про те, що перед оновленням мощення в пішохідній частині – на площах Фенцика (біля філармонії), Театральній, вулицях Корзо, Волошина потрібно провести заміну всіх застарілих мереж, комунікацій, вводів до будинків: водопостачання, каналізації, кабелів зв'язку, електропостачання.
Такої масштабної реконструкції центр Ужгорода ще не знав. Робота особливо складна, оскільки в теплу пору року, коли можна проводити роботи, в Ужгороді багато туристів, отож потрібно все робити невеликими етапами, можливо, з кількох напрямків, швидко і злагоджено між різними службами.
Поки що узгодили загальну концепцію реконструкції, технічні особливості, надалі проектанти розроблятимуть докладну документацію. 

Міський голова Богдан Андріїв підкреслив: "Це потрібно зробити, центр необхідно оновлювати, але комплексно, щоб передбачити все і не розкопувати через якийсь час, бо десь старі труби чи пошкоджені кабелі. Деякі труби в цій частині міста ще з початку минулого століття. Пам'ятаємо, що сусідні з Ужгородом європейські міста – Ніредьгаза, Кошице пережили подібне, на тривалий час центр у них був розкопаний, у риштуваннях, але ми мусимо зробити все так, щоб і для мешканців, і для гостей було якнайменше незручностей", - інформує Ужжгородська міська рада.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp