Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Укрнафта не витримає ціну на нафту нижче за $25 - глава компанії

10 лютого 2016 р., 11:54

Без капітальних інвестицій і такій ціні на нафту найбільша нафтова компанія України почне руйнуватися.

Для Укрнафти, найбільшої нафтової компанії країни, падіння цін на нафту нижче за 25 доларів за барель стане великою проблемою. Про це сказав глава правління компанії Марк Роллінс в інтерв'ю Українській правді.

За його словами, поки у компанії немає фінансових втрат, потік коштів позитивний.

"За умови падіння ціни на нафту до 25 доларів за барель ми можемо працювати майже "в нуль". Це при повній відмові від капітальних інвестицій. Але певні капітальні інвестиції компанія все-таки змушена робити. В іншому випадку компанія почне руйнуватися. Є певний мінімум, який необхідно вкладати для підтримування основних фондів у робочому стані. За нашими оцінками, від 900 мільйонів до мільярда гривень", - сказав Роллінс.

За його словами, Укрнафта може дозволити собі реалізувати цю програму капіталовкладень тільки при ціні на нафту приблизно 30 доларів за барель.

"Але, як ви бачите, ціни на нафту зараз нижчі від цього рівня, і не відкидається, що вони можуть впасти ще нижче... Плюс у нас немає резерву готівки", - додав глава компанії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp