Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді систему словацької освіти презентували (ФОТО)

14 лютого 2016 р., 11:40

Дійство відбулося кілька днів тому.

12 лютого 2016 року у приміщені спеціалізованої ЗОШ № 4 за ініціативи ГО “Словацько-Український Центр Партнерства”, ГО “Закарпатська громада” та за підтримки обласної культурно-освітньої організації “Matica slovenská”, управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міської ради та МГО “Асоціація молодіжних ініціатив краю” відбулась презентація “Освітня система Словацької Республіки та можливості навчання громадян України”.

Метою презентації було ознайомлення молодих людей з освітньою системою Словаччини та презентація державних ВНЗ східної Словаччини, які пропонують можливість отримання безкоштовної вищої освіти для громадян України. Саме вища освіта є фінальним етапом підготовки молодих спеціалістів, тому є дуже важливим надати молодим людям знання, які допоможуть їм розбудовувати сучасну європейську Україну.

{g}

“12 люього на цьому заході були присутні співвітчизники з усієї території України. Проведення презентації було заплановане в приміщені Центру словацької культури. Але через велику кількість гостей, а відвідувачів прийшло близько 200, ми змушені були терміново переміститися до школи. Дуже приємно було вітати серед університетів представників Кошіце. Адже, як відомо, це місто-побратим Ужгорода. І дана співпраця буде тільки посилюватись” -­ повідомив голова правління ГО “Закарпатська громада” Кондратюк Борис.

На презентації були присутні представники, відповідальні за міжнародні стосунки та співпрацю таких ВНЗ як Технічний університет міста Кошіце, Університет Павла Йозефа Шафарика в Кошіце та Прешовський університет у Прешові.

“Ми раді великій зацікавленості даною зустріччю зі Словацькими університетами. І вже плануємо продовження у вигляді індивідуальних консультацій, тому завтра, 13 лютого о 10.00 запрошуємо вас до Центру cловацької культури” -­ зазначив голова “Словацько-Українського Центру Партнерства”.

Контактний телефон: 050 55 32 377

Сайт з інформацією про навчання у Словацькій Республіці: www.mega-sen.eu

















Прес-служба ГО «Закарпатська громада» 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp