Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді діє унікальна виставка словацьких школярів (ФОТО)

16 лютого 2016 р., 08:23

Учні показали, якими бачать права дитини.

На ній представлені роботи учнів зі всієї Словаччини, об'єднані темою «Права людини очима дітей» У 2014-2015 рр. Міністерство закордонних справ Словацької Республіки виступило з чудовою культурної ініціативою - школярі практично всіх навчальних закладів країни підготували художні роботи, присвячені дотриманню в світі прав людини.

Кращі роботи були відправлені на розгляд спеціальної комісії в столицю країни, а вже потім приблизно 30 творів-фіналістів були оформлені в виставку і вирушили для показу по всьому світу. Експозиція вже була представлена ​​в Німеччині і Італії, а сьогодні барвисті картини словацьких дітей, завдяки ініціативі та старанням Генерального консула Словаччини в Ужгороді Янки Буріановой, добралися і до обласного центру Закарпаття (експозиція відкрита в спеціальному залі Генконсульства). 

{g

}Права людини - тема широка, і, як ми переконалися, кожна дитина може знайти і відобразити те, що хвилює його найбільше. Техніка виконання також дуже індивідуальна - від класичних акварелей до художніх колажів. Вразила також географія авторів: від Братислави і Бардейова - до Кошиць, Міхаловце і Свидника. Як повідомила нам Янка Буріанова, яка на правах господині провела церемонію відкриття виставки, після Ужгорода виставка помандрує до інших країн, спочатку - до Фінляндії, а потім планується показати Експозе в Лондоні і т.д. 

Головними гостями відкриття виставки стали діти - учні Ужгородської школи №4, що вивчають словацьку мову. Також в церемонії брали участь заслужений художник України, керівник обласної організації Національної спілки художників Борис Кузьма, керівник громадського дитячо-юнацького об'єднання «Малий Лувер», відома закарпатська художниця Емма Левадська, керівник Європейського медіа-центру, заступник голови обласної організації Національної спілки журналістів України Микола Кошута, керівник громадської організації «Закарпатський край» Василь Кузьо, а також інші гості. Спостерігаючи за юними глядачами, ми ще раз переконалися в тому, що образотворче мистецтво не знає державних кордонів і не визнає мовних бар'єрів - діти України прекрасно розуміють, що хочуть передати світу їх ровесники з Словаччини. І ми впевнені - їм є що сказати самим. Тому чекаємо нових цікавих культурних подій і експозицій. 

Костянтин Черкай, korzonews.info фото автора 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp