Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські обранці звернуться до Уряду з приводу заборони транзиту вантажів з Росії

16 лютого 2016 р., 19:02

Таке рішення прийняли 15 лютого.

Вчора, 15 лютого, закарпатські представники Всеукраїнської мирної акції з блокування пересування російських вантажів територією України звернулися до голови обласної ради Михайла Рівіса з тим, аби він скликав позачергову сесію облради для звернення до Уряду про заборону транзиту вантажів із Росії територією України і Закарпаття, зокрема.

Очільник облради обговорив цю пропозицію з багатьма обранцями, які представляють більшість в раді, дійшовши спільної думки. Оскільки Кабінет Міністрів на нещодавній урядовій нараді ухвалив протокольне рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України, то скликати позачергову сесію обласної ради наразі не має потреби. Однак це питання буде включено для обговорення в профільних комісіях у ході підготовки до чергового пленарного засідання другої сесії, яке заплановане на 11 березня ц.р., та рекомендовано до його порядку денного.

- Ми завжди готові підтримати слушні ініціативи краян. Однак, дане питання належить виключно до компетенції Уряду. Саме він може застосовувати жорсткі механізми вирішення даної проблеми: мінімум – призупинити транзит товарів з Росії, яка веде війну на нашій землі, максимум - розірвати торгові відносини з північною сусідкою-агресоркою. Водночас депутатський корпус має право звертатись до Кабінету Міністрів України і вимагати вирішення даного питання, що й плануємо у ході наступного пленарного засідання сесії облради, - наголосив Михайло Рівіс.
Нагадаємо, 11 лютого активісти Закарпаття почали блокувати транзит вантажівок з російською реєстрацією територією краю та закликали владу України офіційно заборонити такий транзит. Дана акція набула широкого резонансу, її підтримали активісти Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Рівненської, Житомирської, Сумської та інших областей України.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp