Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рівіс: Сьогодні прагнення депутатів облради і правоохоронців однакові - мир і спокій на нашій землі! (ФОТО)

18 лютого 2016 р., 11:00

Вчора засідала постійна комісія на чолі з Русином.

У середу, 17 лютого під головуванням Михайла Рівіса відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, де керівник Віктор Русин.
На порядок денний винесено питання забезпечення охорони правопорядку в Закарпатській області та реагування правоохоронних органів на останні резонансні події, які відбулися в області з початку 2016 року, а також розгляд проектів Регламенту роботи, Положення про президію та Положення про постійні комісії обласної ради.

Участь у засіданні комісії взяли також прокурор області Володимир Янко, т.в.о. начальника ГУНП України в Закарпатській області Сергій Князєв, заступник керівника СБУ в Закарпатській області Вадим Ковальчук та обласні обранці.

Як наголосив Віктор Русин, в нашій області є ряд резонансних подій - від хуліганства із застосуванням зброї на Драгобраті - до блокування транзиту російських авто вантажів територією Закарпаття. «Відслідковуючи їх, напрошується висновок, що події - різні, а люди - одні і ті ж. Таке враження, що хтось розхитує ситуацію в нашому мирному краї. На Закарпатті налічується близько 2 тисяч громадських організацій. Однак тільки одна з числа патріотичних активістів поводиться не так, як всі інші. Так, є протистояння України з Росією, є Схід і Захід України, які ніхто не ділить. Та маємо усвідомлювати ще й те, що на Закарпатті зареєстровано понад 4 тисячі вантажівок і Закарпаття посідає 3 місце за цим показником в Україні. Якщо сто осіб буде вирішувати долю тисячі людей, які годують свої сім’ї, тоді виникає питання: або нема комунікації силовиків з громадськими організаціями, або її потрібно налагоджувати», - мовив Віктор Павлович.

Керівництво силових структур розповіли про стан справ у нашому краї. Вони чітко і детально аналізували згадані резонансні події та наголошували на виконанні своїх обов’язків задля забезпечення правопорядку в регіоні. На місцях кожної події перебували перші керівники силових структур і проводили всі заходи, аби нормалізувати обстановку та упередити її загострення. Акція з перевезенням російських вантажів також була весь час на контролі. Оскільки перші керівники силових структур й цього разу були, як мовиться, в гущі подій від початку до їх завершення.
Водночас, силовики зауважили, що кожен співвітчизник має свій біль, тривоги, почуття і має право їх висловити. 

{g}

Звісно, у разі вчиненого правопорушення, незважаючи ні на партійні чи релігійні вподобання, ні на посади – такі однозначно притягуватимуться до відповідальності.
«Я задоволений роботою силовиків Закарпаття, бо край - безпечний, мирний, а це - найголовніше», - підкреслив прокурор області. Посадовці були водночас відвертими і наголосили, що потребує активізації оперативно-розшукова діяльність на пріоритетних напрямах, узгодженість спільних заходів правоохоронних органів тощо. Тому за підсумками координаційної наради, яка відбулася вчора в обласній прокуратурі, розроблено чіткі заходи, виконання яких сприятиме підвищенню ефективності діяльності правоохоронних органів області та забезпеченню порядку. Вони також зазначили, що готові працювати з депутатським корпусом краю не тільки під час засідань, а й у робочій обстановці. Також подякували представникам мас-медіа за партнерство у роботі.
Михайло Рівіс також висловив свою думку чітко і відверто: «Якщо закарпатці, у т.ч. й патріотичні сили краю, хочуть проводити якісь акції, обласна рада готова підтримати їх в правовому полі. Це - наші громадяни і їхні прагнення, почуття нам важливі. Всі їхні звернення ми розглядаємо на сесіях та в комісіях. Так буде й надалі. Я впевнений, що ніхто не зацікавлений у порушенні спокою на Закарпатті. Та, якщо правоохоронна система не буде забезпечувати правопорядок і спокій у краї, будемо діяти в рамках чинного законодавства. Сьогодні прагнення депутатів облради і правоохоронців однакові - мир і спокій на нашій землі», резюмував Михайло Михайлович.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Рівіс - про корупцію, контрабанду та кредитування
Саксонські парламентарі зацікавилися розбудовую прикордонної та дорожньої інфраструктури Закарпаття (ФОТО)
Керівники обласних рад Закарпаття та Чернівеччини обговорили питання децентралізації влади
Рівіс, звітуючи про роботу, згадав Донбас
Михайло Рівіс: Питання охорони довкілля краю на постійному контролі у депутатського корпусу Закарпатської облради (ФОТО)
Михайло Рівіс: Координаційна рада – це інструмент комунікації між обласною радою та органами місцевого самоврядування краю
Рівіс каже, що рік буде непростий (ФОТО)
Першим замом голови Закарпатської облради став угорець Йосип Борто
Рівіс: В облраді склалась унікальна ситуація
Михайло Рівіс : Завдяки належній роботі депутатів у постійних комісіях та на засіданнях президії формування порядку денного кожної сесії відбувається виважено

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp