Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорський європарламентар допоміг берегівській сім'ї

18 лютого 2016 р., 12:00

Світ не без добрих людей...

Доктор Адам Коша, депутат Європейського парламенту від партії «FIDESZ» та президент Угорської національної асоціації глухих та слабочуючих («SINOSZ»), 8-го лютого приїхав на Закарпаття, щоб допомогти одній берегівській сім’ї, яка має важкі сімейні обставини.

З шести дітей сім’ї Попович, які виховуються в несприятливих для них умовах, троє дітей мають вади слуху. Адам Коша, який глухим став першим адвокатом і першим депутатом ЄС, що спілкується мовою жестів, після того, як дізнався з однієї іноземної газети про складні життєві умови берегівської сім’ї, разом із «SINOSZ» організував для них збір коштів. В результаті, для соціально незахищеної сім’ї передали подарункові пакети на суму в двісті тисяч форинтів. На передачі допомоги також була присутня д-р Андрея Бочкор, депутат Європейського парламенту із Закарпаття.

Пан депутат з допомогою сурдоперекладача сказав, що незабаром розпочнеться друга половина благодійного збору коштів, в якій вже братиме участь не тільки Угорщина, а й інші країни Євросоюзу.
Адам Коша додав, що «SINOSZ» встановить зв’язки із Закарпатською обласною організацією українського товариства глухих і попросив, щоб ті, хто потребують допомоги, навіть якщо особисто не можуть, то через когось з їх оточення, зверталися за цією e-mail адресою – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..">karpatalja@sinosz.hu.

Депутат зауважив, що хотів би разом з однодумцями організувати угорськомовне навчання для угорських дітей із вадами слуху, які проживають на Закарпатті, адже українська держава забезпечує навчання мовою жестів тільки державною офіційною мовою, а не рідною мовою національних меншин. У людей з вадами слуху існує міжнародна знакова система, але мова жестів змінюється в залежності від країни.
Після візиту до сім’ї гості завітали до Закарпатського Угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, де їх зустріла й показала заклад президент інституту Орос Ілдіка.

Kárpátalja.ma


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp