Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівська влада через відмову фінансувати профтехосвіту провокує соціальний вибух

18 лютого 2016 р., 11:26

Сиитуація погіршується....

У Мукачеві з кожним днем погіршується ситуація через категоричну відмову міської влади фінансувати професійно-технічні навчальні заклади (ПТНЗ). До голови ОДА звернулося керівництво Вищого професійного училища №3 з проханням посприяти у відновленні фінансування закладу й погасити заборгованість за січень 2016 року. Як ідеться в зверненні, «колектив навчального закладу, батьківська громадськість глибоко стурбовані ситуацією, що склалася у січні-лютому 2016 року в зв’язку з відсутністю фінансування… З кожним днем морально-психологічний клімат у колективі погіршується через відому Вам причину і може призвести до негативних наслідків».
– Загалом у Мукачеві є три ПТНЗ, де зайняті 486 працівників і навчаються 1094 учні (у тому числі 72 круглі сироти), – зазначає Геннадій Москаль. 

– З початку року через відмову міської влади фінансувати профтехосвіту працівники не отримують зарплату, а учні стипендію. Крім того, не йде проплата за тепло та енергоносії. Питання фінансування досі не врегульовано на рівні центральних органів влади, але навіть якщо його перекладуть на обласний і Державний бюджет, міській владі до вступу закону в силу все одно доведеться виділити гроші зі свого бюджету. Необхідні кошти в міському бюджеті є, і те, що їх не дають, інакше, як упертістю назвати не можна. Фактично мерія зробила заручниками своїх нездорових амбіцій дітей, у тому числі круглих сиріт. Якщо так піде й далі, в Мукачеві станеться соціальний вибух, вина за який повністю ляже на міську владу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp