Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Влада та громадськість об’єднуються задля домомоги тим, хто оступився

18 лютого 2016 р., 18:28

Допомагатимуть засудженим.

Як допомагатимуть ужгородцям, які відбувають покарання за вчинені правопорушення без позбавлення волі – з умовним терміном, виконуючи громадські роботи тощо, розповіли сьогодні на засіданні Ужгородського прес-клубу начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров, начальник Ужгородського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції відділу ДПтС України в Закарпатській області Віталій Мураль, юрист Ужгородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Діана Гомза, директор Громадського центру соціальної допомоги населенню (ГЦСДН) Петро Ренжин.


За словами Віталія Мураля, в обласному центрі, Ужгородському районі та Чопі відбувають покарання без позбавлення волі близько 500 осіб, із них біля 200 – молодь, в Ужгороді також близько 10 неповнолітніх. Вони засуджені насамперед за крадіжки, дрібне хуліганство, завдання тілесних ушкоджень. Біля 30% згодом знову порушують закон.

Кримінально-виконавчу інспекцію за прийнятими торік змінами до законодавства поступово реорганізовуватимуть за європейським зразком у службу пробації, тому і влада, і громадські організації приєднуються до співпраці із надання практичної допомоги, вирішення проблем таких громадян, щоб вони знайшли себе в житті, виправилися і більше не скоювали правопорушень.


Контролює відбуття покарання кримінально-виконавча інспекція і вони ж радять звертатися до Ужгородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Громадського центру соціальної допомоги населенню, адже більшість засуджених перебувають у складних життєвих обставинах, не мають документів, роботи, засобів до існування, відчувають не надто приязне ставлення оточуючих і загалом суспільства. При цьому, здебільшого, навіть не знають, хто і як їм може допомогти.


За словами Євгена Боброва, таким людям допомагають, наприклад, відновити документи, консультаціями юристів, психологів, через Червоний Хрест та благодійні акції збирають речі і харчі, через Центр зайнятості сприяють працевлаштуванню і здобуттю професії, перекваліфікації.

Петро Ренжин зазначив, що їхня громадська організація має можливість надавати такий же і ширший спектр допомоги, як і центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, але більш неформально, тому часто люди, які мали проблеми із законом, охочіше звертаються саме до них, а не до органів влади. На волонтерських засадах Громадський центр соціальної допомоги населенню залучає юристів-студентів старших курсів УжНУ, психологів, конфліктологів.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp