Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Дорога життя" вірного друга завжди пам’ятає

18 лютого 2016 р., 22:54

Там постійно діє виставка Наума Рєпкіна.

Закарпатський художник, громадський діяч Наум Рєпкін був одним із тих людей, котрі самою природою були створенні, аби творити добро. Про його людяність, неймовірне почуття гумору та напрочуд вдалі характеристики людей в Ужгороді ходили легенди. Відома одна з його оцінок знайомої особи: «Ця людина – як скибка теплого свіжого хліба»
Він завжди підтримував ідею створення реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами «Дорога життя» в Ужгороді. Для цього неодноразово проводив благодійні виставки й аукціони. А восени 2006-го в Нідерландах ініціював унікальну акцію – виставку-продаж своїх картин. На кошти, отримані від продажу полотен, було придбано мікроавтобус для перевезення дітей з обмеженими фізичними можливостями

1999 року Наум Захарович заснував благодійний фонд «Художники – дітям». Основною метою організації була допомога дітям, які опинилися у важких життєвих обставинах. Кошти з першої виставки, що проводилась у Закарпатському музеї архітектури та побуту, були спрямовані на розвиток реабілітаційного центру «Дорога життя».

У пам’ять про вірного друга, людину з великим добрим серцем минулого року у новому приміщенні Центру була відкрита постійно діюча вставка робіт Наума Рєпкіна. Картинами можна не лише милуватися, їх можна й купувати. Кожна з робіт коштує три тисячі гривень. Половина з отриманих від продажу коштів, піде у благодійний фонд «Художники – дітям», а решта – на потреби Медико-соціального реабілітаційного центру.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp