Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті органи юстиції активно здійснюють правоосвітню діяльність серед школярів

19 лютого 2016 р., 14:22

У наш час без правової культури і свідомості - ніяк

18 лютого 2016 року головний спеціаліст Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Владислав Товтин разом з членом Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області, доцентом юридичного факультету УжНУ Марією Менджул з метою правової освіти учнівської молоді провів зустріч з учнями старших класів Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15.

У заході також взяла участь доцент юридичного факультету УжНУ, к.ю.н. Ірина Хохлова.

Під час заходу працівники Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області розповіли школярам про Міністерство юстиції України та специфіку його діяльності.
Також, обговорювались питання захисту прав і свобод людини, а також адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Учні мали змогу переглянути фільм «Абетка» (німецького режисера Мадлі Ляене), що був наданий кіноклубу УжНУ в рамках співпраці з Docudays UA.

Перед демонстрацією стрічки школярі дізналися, що понад 20% дорослого населення у світі (близько 776 мільйонів дорослих людей, переважно жінок) не вміють писати і читати. Ці дані оприлюднені в доповіді ООН. При цьому в Африці ситуація ще більш загрозлива. Від 75 до 93 мільйонів дітей на всій планеті позбавлені можливості ходити до школи.

Увага фільму акцентується на те, що діти не мають змоги здобути освіту через воєнні конфлікти, природні катастрофи, надмірне використання дитячої праці, зокрема примус і викрадення, а також через заперечення дорослими їхнього права на освіту.

Після показу фільму школярі активно обговорювали проблеми здійснення та захисту права на освіту, освітньої системи загалом, можливості здобуття вищої освіти в Україні.
На завершення заходу учні переглянули ролик щодо шкідливого впливу наркотиків на організм людини.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp