Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді школярам знайшли забавку, кращу і кориснішу за комп’ютери (ВІДЕО)

11 травня 2014 р., 17:54

Придумовувати казки - така ініціатива зацікавила другокласників і тепер це їхнє найулюбленіше заняття.

В Ужгороді видали книгу казок, яку написали другокласники словацькою мовою. Діти навчаються у школі зі словацькою мовою викладання. Допомагав їм учитель. Торік проілюстрували казки, які написав він. А цього разу навпаки - викладач малював, а діти - писали.

Цілий клас маленьких казкарів. Один із них - восьмирічний Арсен. Поза школою хлопець грає у футбол. Відповідну й казку придумав. Король хоче видати заміж десятьох доньок. Кращих женихів має виявити футбольний турнір. Команди з'їхалися з усього світу, до фіналу - дійшли дві.

Арсеній Орос, учень 2 класу, казкар:

- Грали Франція против Ужгорода і зіграли ноль-ноль і по пінальтям б'є Ужгород і забиває гол, а Франція б'є пенальті і не забиває гол. Ужгород виграв і принцес видали за ту команду.
Ідею - писати казки - запропонував учитель. Він приїхав зі Словаччини. Сам пише твори для дітей. Каже, на перший погляд - це гра, насправді ж - серйозно допомагає у навчанні.

Ян Поханіч, учитель початкових класів:

- Казки вони пишуть словацькою мовою - так поповнюється запас слів. Коли створюють казку, думають, фантазують - розвивається мислення. Далі переказують - розвиток мовлення, дуже багато корисного у цій справі.

Дитячі казки можуть запросто конкурувати з написаними дорослими, - переконує вчитель. Твори малечі завжди оптимістичні, трохи наївні, адже вони щиро вірять у диво. Часто описують історії, які відбуваються з ними у реальному житті. Як от у Насті.

Настя Угрин, учениця 2 класу, казкарка:

- У мене чотири кошенята і одна кошка велика. - То ти про неї написала казку? - Вона один раз залізла до мене в кровать і їла рибу.

Тато Насті каже, видумувати казки - стало улюбленою справою дочки.

Юрій Угрин, батько школярки-казкарки:

- Діти зайняті, зайняті позитивними речами, вони не сидять у комп'ютері, не граються в ігри, а щось креативне роблять. Діти живуть зовсім іншим цікавим життям.

Казки, написані дітьми, так сподобалися учителю і батькам, що вони вирішили об'єднати зусилля і видати твори дітлахів. Гроші збирали всім батьківським колективом, допомогли консули України і Словаччини. Викладач створив ілюстрації, і ось - книга казок учнів другого класу - побачила світ. На цьому вирішили не зупинятися. Видати другу частину обіцяють - наступного року.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp