Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Коли необхідно подати звіти з єдиного внеску?

19 лютого 2016 р., 21:03

Термін збігає

Страхувальники формують та подають звіт про суми нарахованого єдиного внеску за найманих працівників згідно з Додатком 4 за січень 2016 не пізніше 22 лютого поточного року.

Фахівці ДФС повідомляють, що наразі готуються зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 квітня 2015 року №435, у тому числі Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску до фіскальних органів (додаток 4 до Порядку №435) (далі – Звіт), де будуть враховані всі зміни, що відбулися з 1 січня 2016 року.

До затвердження нової форми необхідно подавати Звіт до органів ДФС як за звітні періоди 2016 року, так і за попередні звітні періоди до 2016 року (несвоєчасно подані) за формою згідно з додатком 4 до Порядку №435, що діяла з 1 травня 2015 року, із заповненням всіх обов’язкових реквізитів.

Незважаючи на введення єдиної ставки єдиного внеску для всіх видів доходу, рядки таблиці 1 Звіту необхідно заповнювати у розрізі видів доходу.

Суми нарахованого єдиного внеску необхідно відображати у рядках таблиці 1 Звіту за видами доходу, але розраховувати за новою ставкою (22%), крім:

підприємств, установ і організацій для працюючих інвалідів – 8,41%;

підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариства УТОГ та УТОС – 5,3%

підприємств та організацій громадських організацій інвалідів (за умов, визначених частиною 14 статті 8 Закону №2464) для працюючих інвалідів – 5,5%.

Оскільки, починаючи зі звітного періоду січня 2016 року, утримання єдиного внеску із нарахованого доходу застрахованих осіб скасовано, цей показник не зазначається при заповненні Звіту (рядки 5, 5.1 –5.6 у таблиці 1 Звіту). Також не відображається нарахований дохід, з якого утримується єдиний внесок (рядки 4, 4.1 – 4.4 таблиці 1 Звіту). Відповідно у таблиці 6 Звіту не заповнюються реквізит 20 «Сума утриманого єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати/доходу)».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp