Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті триває збір книжок у рамках акції "Допоможи ровесникам зі Сходу"

19 лютого 2016 р., 20:15

Акція безстрокова

Наприкінці минулого року, в грудні, управління культури облдержадміністрації оголосило про початок благодійної акції "Допоможи ровесникам зі Сходу", в рамках якої зібрані книги для дітей передаватимуть у бібліотечні заклади Луганської і Донецької областей за допомоги волонтерів.

Перший такий вантаж відбув на Луганщину 15-го січня. Лише за місяць дії акції зусиллями небайдужих удалося зібрати понад 400 книг, серед яких – доробки сучасних українських літераторів, значною мірою, закарпатських авторів, а також – програмні твори зарубіжних письменників, енциклопедичні видання та ін.

Участь у першому етапі акції взяли установи культури різних районів. Найбільш відчутну книжкову допомогу надали Великоберезнянська, Воловецька, Тячівська і Свалявська районні дитячі бібліотеки, Мукачівська міська дитяча бібліотека, а також обласна бібліотека для дітей та юнацтва, що є координатором акції і на базі якої, власне, відбувається кінцевий збір і пакування книжкових подарунків. Окрім того, долучилися до акції і працівники обласного художнього музею ім.Й.Бокшая й академічного обласного театру ляльок "Бавка".

Акція безстрокова, тож благодійний збір книжок триває. До участі в ньому закликають не лише працівників культурної галузі, але всіх охочих – кожного, хто усвідомлює, наскільки важливими для малих мешканців Східних областей сьогодні можуть стати українське слово та сповнена добром дитяча книжка.

Наразі зібрано ще близько 50-ти книг. А щойно чисельність сягне кількасот, плануватимуть чергове відправлення.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp