Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Воловецькі школярі стали вогнеборцями (ФОТО)

22 лютого 2016 р., 14:00

Під час екскурсії до рятувальників

Хто краще розкаже про правила пожежної безпеки, аніж самі вогнеборці? Розуміючи це, закарпатські освітяни регулярно приводять школярів на екскурсії до пожежних частин області. 19 лютого такий захід відбувся в смт Воловець на території ДПРЧ-11. У гості до рятувальників завітали учні 10-го класу Воловецької ЗОШ I-III ступенів.

Під екскурсії учні мали змогу більше дізнатися про пожежну безпеку в побуті й детальніше ознайомитися із професією вогнеборця. Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій поінформували школярів про пожежі та надзвичайні ситуації на території району, а також випадки травмування дітей внаслідок цих подій. Особлива увага учнів була зосереджена на дотриманні заходів безпеки при виявленні незнайомих підозрілих предметів, що можуть містити вибухівку.

{g}

Далі рятувальники ознайомили учасників екскурсії з технічними можливостями пожежного автомобіля. Бійці ДСНС розповіли школярам, скільки води вміщає машина, яким чином вогнеборці долають пожежу, ліквідовують наслідки дорожньо-транспортної пригоди чи природного лиха. Оповідь супроводжувалася демонстрацією спорядження пожежників.

Найактивнішими під час екскурсії виявилися хлопці. Вони прагнули не тільки роздивитися спеціальне обладнання вогнеборців, а й спробувати його в дії. Зокрема, юнаки під пильним наглядом рятувальників приміряли протигаз та апарат на стисненому повітрі, розрізали металевий прут за допомогою гідравлічних ножиць, а також пускали воду з пожежного рукава. Загалом же всі школярі не знехтували можливістю посидіти в пожежному авто й сфотографуватися на пам’ять, отримавши при цьому безліч позитивних вражень.




У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp