Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці можуть поїхати на ринок праці у Словаччину (ФОТО)

24 лютого 2016 р., 08:23

Деталі проекту стали відомі 23 лютого.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, на якій Мартін Мудрак, представник Американської торгово-промислової палати в Словацькій Республіці, філіал м. Кошице та Янка Буріанова, генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді розповіли про Ринок праці, який проходитиме 9 березня у Кошице у готелі "Double Tree by Hilton".

 

На захід, який у Кошице проводиться вже водинадцяте, вперше запрошуються і закарпатці. На Кошицькому Ринку праці пропонуватимуть роботу, студентське стажування, стипендії та різні форми співпраці з підприємствами, об’єднані в Асоціації AMCHAM. «Відкриваються можливості не тільки для працездатних закарпатців, але для студентів. Це дуже цікава пропозиція з широким вибором можливостей і хороші перспективи для України», -- зауважила Янка Буріанова.

Американська торгово-промислова палата діє у Словацькій Республіці 22 роки, з них 11 років має представництво в Кошице. Організація об’єднує 345 крупних американських компаній (працює понад 10 тис. людей), з яких 100 найбільших забезпечують 20 % продукції. «Головним нашим завданням є покращувати бізнес-клімат у Словаччині,-- розповів Мартін Мудрак. -- Протягом 22 років діяльності ми стали важливим партнером всієї влади Словаччини та багатьох організацій. Наші групи, які входять в торгово-промислову палату, мають і законодавчу функцію».

Торгово-промислова палата працює також над можливістю ввести у Словаччині так звані робочі візи. «Найбільшою проблемою наразі є пошук кваліфікованих працівників. Для цього й організовуємо Ринок вакансій. Щороку майже 1200 студентів знаходять собі роботу саме на такому заході. Цього року у ярмарку братиме участь рекордна кількість підприємств – 27 крупних американських компаній. Вони пропонуватимуть роботу у всій Східній Словаччині, а також, наприклад, на Мальті», - каже Мартін Мудрак.

За його словами, чимало українських студентів та молодих людей зможуть знайти собі роботу на Ринку праці у Кошице. Зацікавлення є навіть щодо старшокласників, які цікавляться сферою ІТ. Пропонуватиметься не тільки робота, а й стажування. Спектр компаній, які пропонуватимуть роботу, дуже широкий. Це не тільки IT, але й транспортні будівельні компанії, готельний бізнес та багато інших.

З собою до Кошице варто взяти резюме та, головне, бажання знайти роботу. Прямо на Ринку праці триватиме інтерв’ю з потенційними працівниками. Мовні питання не є бар’єром, каже Мартін Мудрак, чимало компаній робочою мовою мають, наприклад, англійську. Візових перепон також не повинно б виникати, консульство Словаччини в Ужгороді може, як мінімум, видати одноденну візу для відвідин Ринку праці.

А 27 квітня у Кошице триватиме Словацько-український бізнес-форум у рамках Днів України у Словаччині.

Фото Я.Денисюк


Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp