Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Більшість закарпатських нардепів не підтримали європейські норми розвитку транспорту карпатського регіону

24 лютого 2016 р., 11:16

От такі от справи...

17 лютого на пленарному засіданні Верховної Ради України розглядали законопроект, який прямо стосується Закарпатської області. Втім, більшість закарпатських нардепів за документ не проголосували.

Мова йде про проект Закону «Про ратифікацію Протоколу про сталий транспорт до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат» (реєстраційний № 0081 від 19.01.2016 р.).

За висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, ратифікація цього Протоколу створить належні умови для активізації співробітництва країн Карпатського регіону, спрямованого на забезпечення розвитку сталого вантажного і пасажирського транспорту та відповідної транспортної інфраструктури в Карпатах, сприяння сталому розвитку регіону в цілому.

Законопроект ставили на сигнальне голосування двічі, але необхідної кількості голосів він не отримав. Так, після сигнального голосування 17.02.2016 законопроект отримав лише 175 голосів «за», а 18.02.2016 – 184 голоси «за». Відтак, він не прийнятий як Закон. На сайті українського парламенту законопроект отримав статус «обговорено».

Із шести закарпатських депутатів-«мажоритарників» лише двоє підтримали законопроект під час першого голосування. Під час другого голосування всі, крім Роберта Горвата і Михайла Ланя були відсутні. Загалом, волевиявлення нардепівпроявилось так (17.02.2016/18.02.2016):

Роберт Горват (округ №68, центр – Ужгород, фракція «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА») – не голосував / не голосував;Віктор Балога (округ №69, центр – Мукачево, позафракційний ) – не голосував / відсутній;Михайло Ланьо (округ №70, центр – Свалява, група «Партія «Відродження») – не голосував / не голосував;Павло Балога (округ №71, центр – Хуст, позафракційний) – відсутній / відсутній;Василь Петьовка (округ №72, центр – Тячів, група «Воля народу») – за / відсутній;Іван Балога (округ №73, центр – Виноградів, позафракційний) – за / відсутній.Крім того, із закарпатських народних депутатів, що обрані за списками політичних партій, законопроект голосували:

Василь Брензович (фракція «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА) – за / відсутній;Юрій Чижмарь (фракція Радикально партії Олега Ляшка) – за / відсутній;Валерій Пацкан (фракція «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА) – не голосував / не голосував;Валерій Лунченко (фракція Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ») – не голосував / відсутній.

За коментарями звертайтеся:Святослав Бабіля, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській областітел. +38 050 100 24 69 , email – babilja@gmail.comЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер(#рада8; #rada8; #opora; #опора)Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp