Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міхеіл Саакашвілі розповів закарпатцям як Україна може стати "новим Китаєм у Європі"

25 лютого 2016 р., 15:18

Вчора політик взяв учась в антикорупційному форумі, що відбувся в Ужгороді

У середу, 24 лютого, Ужгород відвідав екс-президент Грузії, а нині губернатор Одеської області, Міхеіл Саакашвілі приїхав взяти участь в Антикорупційному форумі «Рух за очищення». Захід відбувся у великій залі ректорату УжНУ.

На форумі зібралося багато людей, серед яких студенти, викладачі, громадські діячі та активісти, чиновники, журналісти і прості закарпатці. Зала ледве вмістила всіх присутніх. Велика кількість людей стояли, адже не вистачило сидячих місць, - пише Карпатський об’єктив.

Поки Міхеіл Саакашвілі проводив зустріч із губернатором Закарпаття Геннадієм Москалем, у сусідній будівлі ОДА, перед учасниками форуму з палкою промовою виступала популярна співачка Руслана. Серед іншого вона висловила глибоке невдоволення владою, темпами реформ та політикою уряду, однак закликала не опускати руки, об’єднуватися, працювати далі та постійно тиснути на владу.

Після натхненного виступу Руслани слово взяла керівник одеської митниці Юлія Марушевська. Вона розповіла присутнім про перспективний проект «нової митниці», який вже реалізовують в Одесі. «Ми пропонуємо створити українську митницю. Будувати швидкі, ефективні, прозорі процедури. Оформлення товарів триватиме 15 хвилин… Митниця повинна бути непомітною. Держава повинна бути сервісом для громадян» – наголосила Юлія Марушевська.

Міхеіл Саакашвілі розпочав свою промову українською мовою. Виступаючи перед закарпатцями екс-президент Грузії теплими словами згадав свою службу в армії, під час якої він побував у нашому мальовничому краї, та розповів як глибоко поважає наших людей за щирість, гостинність та готовність допомогти ближньому.



Захопивши увагу публіки, Міхеіл Саакашвілі розповів і про «Рух за очищення», мету й завдання цієї організації та плани на майбутнє. В процесі промови він плавно перейшов до нищівної критики чинного прем’єр-міністра та уряду України, а також Верховної ради за провал голосування про недовіру Кабміну. «В якій ще європейській країні, парламент ставить двійку уряду, а потім залишає його працювати далі» – гнівно заявив Саакашвілі. Прем’єра Яценюка він порівняв із «зомбі, якого знайшли та оживили олігархи, і тепер він виконує всі їх накази».

Також Міхеіл Саакашвілі розповів, що наша держава за короткий термін може стати «новим Китаєм у Європі», адже володіє величезним потенціалом. Потрібно тільки зламати стару бюрократичну корупційну систему, знизити податки, дати можливість розвиватися бізнесу. «В Україні є все, окрім мізків в уряду» – підсумував він.

До Міхеіла Саакашвілі у присутніх було безліч запитань, в тому числі й провокаційних. Однак через брак часу не всі встигли задати їх губернатору Одещини. Він у свою чергу відповідав щиро, відкрито, подекуди емоційно.

Після завершення виступу чимало учасників форуму поспішили зробити селфі чи фото на пам’ять із екс-президентом Грузії. Сподіваємось його вистачило на всіх.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp