Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Правоохоронці завадили закарпатцям продати кастет та патрони

12 травня 2014 р., 14:00

За добу їм вдалося виерити 3 порушників

В ході проведення операції “Зброя” мукачівські правоохоронці лише за добу за незаконне поводження зі зброєю викрили трьох мукачівців. 

Працівники сектору карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції затримали 26 -річного мукачівця, у якого було виявлено та вилучено патрони в кількості 19 штук. Як розповів чоловік, вищевказані патрони близько двох років тому подарував йому знайомий. Оскільки вони йому не знадобилися, то чоловік вирішив їх продати по 20 гривень за штуку. 

При спробі збуту набоїв розшуковики й затримали мукачівця. Окрім цього, мукачівські правоохоронці за незаконне поводження зі зброєю викрили ще двох мукачівців. Але на цей раз невідомі намагалися продати кастет. Будучи на автобусній зупинці, один чоловік намагався продати кастет перехожому, який власне і повідомив про даний факт в міліцію. 

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. Раніше судимий мукачівець пояснив, що кастет виготовив власноруч, аби його продати. Іншого ж жителя районного центру, який так намагався продати холодну зброю, правоохоронці теж затримали. - Вкотре хочеться нагадати громадянам, що кастет – це контактна ударно-дробильна зброя з твердого матеріалу, що надягається на пальці або стискається між ними. Незважаючи на простоту конструкції, він є досить небезпечним, адже сильний удар здатний заподіяти важку травму або навіть смерть, - коментує заступник начальника Мукачівського міськвідділу міліції Валерій Мишанич. 

- Речові докази вилучені та направлені на експертизу. Слідчим Мукачівського міськвідділу міліції дані події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За вказаними фактами відносно першого мукачівця розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), а іншим двом мукачівцям доведеться відповідати за правопорушення, передбачене ч.2 ст.263 ККУ (Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу). 
Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp