Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Оподаткування нерухомості стане іншим

12 травня 2014 р., 15:05

Зміни вступлять в дію з наступного року

Фахівці Головного управління Міндоходів у Закарпатській області повідомляють, що відбулись зміни у базі оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – з 2015 року оподатковуватись буде не житлова, а загальна площа. 

У 2014 році для фізичних осіб звітним періодом є 2013 рік, тому базою оподаткування за цей період залишається житлова площа об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток. 

Згідно з підпунктом 265.7.2 пункту 265.7 статті 265 Податкового кодексу України податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). 

Зміни, внесені Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання» до статті 265 Податкового кодексу України, торкнуться фізичних осіб у наступному – 2015 році. Обчислення сум податку для фізичних осіб у 2015 році також відбудеться до 1 липня, а податок буде розрахований з житлової площі об’єкта, у тому числі його частки, за період з 1 січня по 31 березня 2014 року (включно) та із загальної площі об’єкта житлової нерухомості, у тому числі його частки, з 1 квітня по 31 грудня 2014 року (включно). 

Довідково. Зміни у оподаткуванні нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, викладені в затвердженій Міністерством доходів і зборів України 25 квітня 2014 року «Узагальнюючій податковій консультації щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». 
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp