Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль - про заяву мера Мукачева у прокуратуру

26 лютого 2016 р., 15:18

Очільник ОДА ввжає, що всі проблеми берегівського мосту - через владу

Через відсутність досвіду і некомпетентність мукачівська міська влада взялася писати звернення в прокуратуру й відправляти телефонограми в ОДА, а не вирішувати нагальні проблеми міста, – коментує заяву мера Мукачева щодо аварійності Берегівського мосту голова ОДА Геннадій Москаль. – Це ще одна ілюстрація того, що на посаду керівників органів місцевого самоврядуванні мають приходити люди, які розбираються в державному управлінні. Пояснюю меру, що ОДА не має підрозділу, який займався б ремонтом доріг, і не має коштів на дорожні ремонти, оскільки їх головним розпорядником є обласна рада.

Облавтодор – це орган центрального підпорядкування, який входить у Міністерство інфраструктури України. З моменту прийняття «Закону про державний бюджет на 2016 рік» Закарпатський облавтодор не отримав жодної гривні на ремонт і утримання доріг.
Пояснюю також, що якщо Мукачівській міськраді не вистачає грошей для ремонту мосту, то в обласну раду міг звернутися хоч один із 19 депутатів від «Єдиного центру» з проханням виділити відповідну субвенцію. Однак таких звернень не було й не могло бути, оскільки кошти на ремонт мосту в Мукачеві є. На початок року сума вільних залишків тут перевищує 56 мільйонів гривень.
Крім того, нагадую меру, що в 2008 році Облавтодору передана тільки проїзна частина Берегівського мосту, тобто асфальтне покриття. Тоді як аварійність мосту з’явилася через руйнування підпірних стінок і бетонного настилу мосту. І підпірні стінки, і бетонний настил, і всі конструкції мосту знаходяться на балансі міста. Спочатку мерія має відремонтувати ці конструкції, а вже після цього 

Облавтодор зможе відновлювати асфальтне покриття, коли з’являться кошти. Якщо робити все в зворотній послідовності, через два тижні в новому асфальті знову з’являться ями й вибоїни. Минулого року був складений проект робіт по капітальному ремонту мосту, його вартість становить близько 890 тисяч гривен. То беріть і відремонтуйте конструкції мосту! Крім того, візьміться нарешті за ремонт міських вулиць на околиці міста, які знаходяться на балансі Мукачева. Під час недавньої поїздки в мукачівські профтехучилища наша службова машина ледве змогла проїхати жахливі ями, які утворилися за десятиліття панування клану Балог у місті, а частину дороги мені довелося йти пішки. 

Такого бездоріжжя немає навіть у Німецькій Мокрій на Тячівщині, яка двічі потерпала від катастрофічних паводків!
Маючи кошти в міському бюджеті, Мукачівська мерія припинила фінансування профтехосвіти й провокує тут соціальний вибух, не ремонтує свої дороги, а тепер ще хоче звалити на ОДА Берегівський міст, який сама довела до аварійного стану.

Однак бути мером – це щодня вирішувати господарські, соціальні та інші проблеми, а не писати неграмотні звернення в прокуратуру, де також немає підрозділу з ремонту доріг. Повноваження прокуратури чітко виписані в законі «Про прокуратуру України». З такою ж користю на мене можна писати заяви в товариський суд при якомусь мукачівському ЖРЕРу. Візьміться нарешті за якусь конкретну роботу, а не займайтеся писульками й не засмічуйте інтернет!

Схожі новини

Москаль висловивився про справу Міського голови Чопа
У розгляді Перспективного плану спроможних громад Закарпаття сталися перші зрушення
Громадські активісти Мукачева висловили свої вимоги щодо забудови Палацу Ковнера
Звернення Шаптала та колег-офіцерів до Порошенка має російське коріння, - СБУ
Питання вже вирішили, але Москалю всеодно не сидиться
Мукачівський суд «забув» повернути в ОДА адміністративний позов до Мукачівської міськради, щоб зробити неможливим розгляд апеляції
Москаль погрожує розпустити Мукачівську міськраду
Завтра Москаль відзначить 110-ту річницю з Дня народження Романа Шухевича на перейменованій на його честь вулиці в Мукачеві
У Мукачівській міськраді прокоментували позов Москаля на їхнє рішення
Москаль перейменував ряд вулиць у Мукачеві на честь загиблих на Донбасі героїв

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp