Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді експонують твори народного художника України Юрія Герца (ФОТО)

26 лютого 2016 р., 20:03

Виставка стартувала сьогодні.

Сьогодні в обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая відкрили виставку "ІN MEMORIAM", присвячену 85-річчю від дня народження видатного образотворця Закарпаття Юрія Герца.

Вклонитися талантові митця прийшло чимало гостей – представників влади і дипломатії, культури та мистецтв, родини художника.

Зали прикрасили понад 80 полотен, на яких увічнені й опоетизовані традиції закарпатців, творчо осмислена душа нашого народу – народжена століттями, втілена в яскравих святах та колоритному побуті, обрамлена чудовими краєвидами та багата мистецтвом, зокрема, пісенним. Ніби зійшли з картин Юрія Герца, артисти заслуженого академічного Закарпатського народного хору своїм виступом одразу ж додали урочистому заходу душевності.

{g}

Особистими незабутніми спогадами про обдаровану, працьовиту, мудру і чуйну людину ділились численні охочі, при цьому – також щиро дякуючи чарівній жінці, вірній берегині домашнього вогнища, а нині – творчого спадку свого чоловіка. За це, зокрема, Наталії Герц вручили спільну нагороду Закарпатської ОДА та облради – нагрудний знак "За розвиток Закарпаття". Також, вдові митця передали прийняте влітку торік, на зустріч нинішньому ювілеєві, рішення Мукачівської районної ради про присвоєння імені Юрія Герца його рідній школі в селі Лохово на Мукачівщині.

Виставка корифея закарпатського малярства попередньо продовжиться до середини березня.





Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp