Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У пенсіонерів та пільговиків шукатимуть приховані доходи

27 лютого 2016 р., 20:13

В Україні 90% пенсіонерів - за межею бідності

Відповідно до заяви Міністерства фінансів України, впродовж 2016 року відбудеться верифікація доходів всіх отримувачів пільг та всіх українських пенсіонерів. Такою перевіркою хочуть встановити приховані доходи людей похилого віку та представників бюджетної сфери, - повідомляє інформаційний відділ ППУ

Відповідно до Закону “Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України”, Мінфіну дозволили перевіряти банківські вклади та рахунки не лише бюджетників, але й пенсіонерів.

На думку голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, багато пенсіонерів втратять і пільги, і субсидії через те, що мають невеликі депозити в банках та в їх помешканнях прописані діти, а часом і внуки.

“Криза молодіжного житлового будівництва засвідчила, що в помешканнях батьків прописують не лише дітей, але й внуків, бо, на жаль, купити окреме помешкання, українська молодь не може. Тому, якщо батьки вже пенсіонери, на них, фактично, апріорі поклали відповідальність за доходи всіх членів сім’ї”, - каже Кукуріка.

Крім того, за даними ППУ кожен 20 український пенсіонер має невеликий депозит в банку, розміром від 5 до 10 тис. грн.

“Українські пенсіонери, які мають невеликі депозити в банківських установах, які вони роками збирали, тепер можуть втрати субсидію, через свої заощадження. Через провальну інформаційну політику і небажання соціальних служб допомагати пенсіонерам, більшість людей похилого віку або не знали, що такий дохід необхідно включати до декларацій, або подали його неправильно”, - пояснив Микола Кукуріка.

Голова ППУ також зауважив, що пенсіонерів не можна позбавляти субсидій через те, що в них є дрібні додаткові доходи.

“На сьогодні понад 90% українських пенсіонерів перебувають за межею абсолютної бідності. Позбавляти їх субсидій лише через те, що людина відклала собі за все життя 10 тис. грн. – верх цинізму. Ми ініціюємо звернення до уряду і вимагатимемо забезпечення субсидіями всіх українських пенсіонерів, без огляду на їхні доходи”, - заявив голова ППУ.

Нагадаємо, в 2016 році працюючі держслужбовці втратили свої пенсії, а працюючі пенсіонери отримують лише 85% від власної пенсійної виплати.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp