Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У "Синевирі" поселився ведмедик із Запоріжжя (Фото)

29 лютого 2016 р., 12:58

Бурого утримували у жахливих умовах

У реабілітаційному центрі бурих ведмедів НПП «Синевир» поповнення. 26 лютого фахівці цього спеціалізованого закладу транспортували сюди ведмедя Балу. Його привезли на автомобілі із Запорізької області, подолавши відстань понад тисячу кілометрів.

Ведмідь утримувався у поганих умовах на базі відпочинку. Громадські активісти наполягли на вилученні тварини від власника. Попри судове рішення, він не хотів віддати ведмедя, перевізши його у інше місце. Тож працівники парку, які приїхали за Балу мали чимало клопотів. Втім все вдалося вирішити позитивно, тож ведмедя успішно доправлено в Карпати. Тут його чекає тривала реабілітація. Зі своїх 12 років, поливину з них Балу прожив у жахливих умовах. Тож він виснажений, явно виражені психічні розлади. Фахівцям центру доведеться багато попрацювати, щоб Балу повернувся до здорового стану і жив у напіввільних умовах з іншими ведмедями.

Для порятунку тварини чимало зусиль доклала керівник Миколаївського міського товариства захисту тварин Муза Махова, за що їй велике спасибі висловлюють в НПП «Синевир».

Отже, зараз у реабілітаційному центрі бурих ведмедів НПП «Синевир» вже 19 тварин. Їхня чисельність збільшуватиметься й надалі, оскільки до парку часто надходять звернення врятувати ведмедів, які утримуються в неволі у поганих умовах. Нагадаємо, що центр створено з метою реабілітації особин бурого ведмедя, які зазнали жорстокого поводження і утримувалися в неволі з порушенням законодавства. Заклад діє вже 5 років.

{g}

Тварини, які потрапили до центру проходять карантин, відповідні щеплення, а відтак здійснюється їх адаптація до напіввільних умов перебування. Отже, значні зусилля спрямовані на санітарне, ветеринарне, харчове забезпечення звірів.

Для ведмедів у центрі обладнані басейни для купання, штучні барлоги. Тут також наявні природні плантації чорниці, малини і ожини.

Територія реабілітаційного центру обгороджена металічною сіткою. Оскільки діяльність даного закладу передбачає відвідування туристів, при спорудженні огорожі осо


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp