Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Очевидці розповіли про жорстоке вбивство собаки та першу реакцію патрульних

29 лютого 2016 р., 17:27

Поліцію довелось чекати щонайменше півгоди. До їхнього приїзду небайдужі мешканці міста стежили за озброєним чоловіком, який у будь-який момент міг накинутись і на людину

Мешканці Ужгорода розповіли ТСН.ua подробиці затримання чоловіка, який відрізав голову собаці посеред дня у неділю, 28 лютого.

Місцева жителька Анжела опинилася на місці події вже після того, як чоловік вбив тварину. Вона пояснила, що це сталося у жвавому спальному районі міста, поблизу було багато дітей, які могли бачити процес вбивства, і точно бачили, як живодер розгулював вулицями та ринком, розташованим неподалік.

Інший очевидець, Дмитро, який разом з Анжелою взявся вистежувати злочинця, щоб той не зник до прибуття поліції, розповів, що це сталося біля дитсадка. "Там житлові будинки, люди ходять, він на базар пішов з цієї головою, руки в крові, з кулька стікала кров", - розповів хлопець.

Крім того, злочинець мав два великих ножі, схожі на мачете. Одним з них він вбив собаку, а інший висів у нього на шиї. У такому вигляді з прозорим пакетом, у який він поклав відрізану голову тварини, чоловік встиг зайти до аптеки за бинтом (ймовірно, що під час екзекуції чоловік і сам порізався), купити цигарок, кави та випити вина.

Очевидці додають, що він ходив разом зі своїм товаришем. У компанії з ними був також третій чоловік, але він, усвідомивши, що це кримінал, швидко зник з місця подій.

"Ми за ними ходили, спостерігали, поки приїхала поліція. Хвилин 30-40 ходили. Він вже потім, звичайно, здогадався, що я підозріло за ним ходжу, і вони почали нас "водити", тобто розбігалися у різні сторони, щоб ми їх загубили", - розповіла Анжела. Коли злочинець помітив блимавки поліцейської машини, то прискорився та намагався зникнути. Але очевидці привернули увагу поліцейських, які перекрили чоловікові дорогу та затримали його. Опору він не чинив.

Також очевидці зауважили, що злочинець не викидав тіло собаки на смітник. Як розповіла Анжела з посиланням на іншу місцеву жительку, це зробили самі поліцейські - до затримання. Це здивувало очевидців, адже вбита тварина мала би бути доказом у справі. За словами Анжели, один з поліцейських зазначив: "Якщо це дворняжка, то це не біда, на одну собаку менше у місті".

Того ж вечора чоловіка відпустили з Ужгородського міськвідділу Нацполіції після допиту, що викликало обурення громадськості.

Вдень 29 лютого у прес-службі ГУ Нацполіції у Закарпатській області прокоментували подію. Зокрема, у повідомленні на офіційному сайті відомтсва йдеться про те, що затриманий 27-річний чоловік "перебував у стані чи то алкогольного, чи наркотичного сп'яніння".

"Зловмисник каже, що його вкусив на вулиці цей собака, через що він відрубав йому голову", - уточнили в поліції.

Поліцейські вилучили у затриманого знаряддя скоєння злочину - ніж типу мачете. "Зі слів ужгородця, цей мачете він придбав торік на ринку в Ужгороді в невідомої особи", - додали у прес-службі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами). У поліції також уточнили, що зловмиснику загрожує штраф (850 грн) або арешт на строк до 6 місяців. "Вилучене мачете направлено на експертизу. Якщо експертиза підтвердить, що це холодна зброя, то буде розпочато ще одне кримінальне провадження", - уточнили у Нацполіції.

До речі, якщо вбивство дійсно бачили діти, то чоловікові мали би інкримінувати звинувачення вже за другою частиною ст. 299 ККУ, яка передбачає більш жорстке покарання - штраф до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до двох років.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp