Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Туберкульоз Закарпаття не оминув

1 березня 2016 р., 11:02

Депутати не залишилися осторонь...

Україна посідає друге місце серед країн Європейського регіону за показниками захворюваності на туберкульоз. Не оминула ця біда і Закарпаття. Тому крайовими депутатами схвалена відповідна програма протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2012-2016 роки.
На фінансування заходів Програми на 2016 рік передбачено кошти у сумі 6,8 мільйонів гривень. Для покращення реалізації заходів із профілактики та лікування туберкульозу в краї, раціонального використання коштів обласного бюджету й пропонується депутатам облради внести зміни до цієї Програми.

Іншими словами, причинами, які призвели до необхідності внесення даних змін, є зміни структури облдержадміністрації, а також динамічність ситуації з туберкульозу в області, поширеність хіміорезистентних форм захворювання.
Тож внесення змін до заходів цієї Програми дасть змогу своєчасно забезпечити заклади охорони здоров'я витратними матеріалами, діагностичними реагентами, лікарськими засобами, що в свою чергу дозволить провести на належному рівні діагностику, лікування та профілактику туберкульозу серед населення області, в кінцевому результаті – покращить реалізацію всіх заходів щодо протидії туберкульозу.
- Переконаний, що реалізація заходів.

 Програми та їх повне фінансування реально покращить профілактику з протидії туберкульозу, запобігти смертності від туберкульозу та його поширенню, покращити своєчасне виявлення та діагностику цього захворювання та забезпечити ефективне лікування хворих на всіх етапах. І, звісно, сприятиме стабілізації епідемічної ситуації в області і зменшенню економічних втрат від даної недуги. Загальний обсяг фінансових ресурсів для виконання завдань Програми складає 33,6 мільйонів гривень, - резюмував голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp