Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поліція - про здачу зброї (ВІДЕО)

1 березня 2016 р., 13:25

Здйте зброю добровільно

Власники нелегальних арсеналів мають можливість їх позбутись, уникнувши кримінальної та адміністративної відповідальності.

З 1 квітня на Закарпатті, як і в усій державі, розпочинається місячник добровільної здачі зброї. За цей час власники нелегальних арсеналів маютьможливість здати зброю та боєприпаси, уникнувши кримінальноївідповідальності. Водночас саму зброю можна зареєструвати вустановленному законом порядку.

Як наголошує начальник дозвільної системи закарпатської поліції майор Михайло Січка, за нелегальне зберігання зброї закон, зокрема ч.1 ст.263Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання,виготовлення чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибуховихречовин або вибухових пристроїв) передбачає покарання у виглядіпозбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Водночас, згідно з ч.3 цієїж статті ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, якадобровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини абовибухові пристрої.


Здати нелегальну зброю громадяни можуть в підрозділи дозвільної системиполіції за місцем проживання.


Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp