Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Учні презентували проект "Майбутнє Мукачева в наших руках"

2 березня 2016 р., 16:14

Усі пропозиції розвитку міста розглянуть на сесії

Сьогодні в сесійній залі Мукачівської міської ради відбулася зустріч керівництва міста з лідерами учнівського врядування міста. На зустрічі з представниками Мукачівської учнівської Ради старшокласників було презентовано проект «Майбутнє міста в наших руках».

Про це повідомляє Мукачівська міськрада.

Раду старшокласників створено 10 років тому. Її представниками є понад 300 учнів 8-11 класів. Рада взаємодіє з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, педагогами та батьківськими комітетами. Активісти вчаться бути соціально активними, розвивати ініціативи учнів в житті шкіл та міста. В Раді створено шість комітетів за видами діяльності. Ними проведено школу лідерів «Співпрацюємо і діємо», «Я роблю це так». Реалізували соціально-просвітницький проект «Допоможи солдату», «Подаруй солдату книгу», закуплено для наших захисників тепловізор. Проводилося анкетування учнів, загальноміські конкурси.



Активістами розроблено проект «Майбутнє Мукачева в наших руках». Проект складається із п’яти блоків – спорт, економіка, освіта, екологія, соціальна сфера. Пропонується створити новий арт-проект Музична алея в міському парку, встановити тут інетрактивні скульптури, провести фестиваль ковалів, облаштувати будиночок Святого Миколая, відновити міські пляжі, спортивні та дитячі майданчики, облаштувати освітлення вулиць та парків, запровадження учнівського квитка для проїзду в транспорті, створення велосипедних доріжок, скейт-парку, реконструкція Будинку школяра, облаштування міського парку для відпочинку молоді, створити в місті турінфоцентр, побудувати сміттєпереробний комплекс.

Андрій Балога зазначив, що чимало ідей можливо реалізувати, і деякі з проектів буде розглянуто на сесії міськради. «Пропонуємо подати профільним комітетам власні проекти, і до ряду міських програм на сесії будуть внесені зміни, щоби реалізувати їх. Ми пропонуємо вам долучитися й до конкурсу соціальних проектів, які проводяться в місті. Вдячний, що допомагаєте громаді міста власними проектами. Такі ідеї як створення турінфоцентру, облаштування велосипедних доріжок, облаштування новими атракціями міський парк є слушними і будуть реалізуватися», - зазначив міський голова.

Наступного тижня відбудеться зустріч з активістами, в ході якої будуть розглянуті їх пропозиції, які можливо включити на розгляд сесії.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp