Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Спостерігачі місії ОБСЄ зацікавились міграційною ситуацією на Закарпатті

2 березня 2016 р., 17:11

Місія працює на тільки на сході країни

На Закарпатті перебувають представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Дорін Фазлі та Драгослав Цвєтіч. 2 березня в Ужгороді вони відвідали відділ по роботі з біженцями та соціальної інтеграції управління у справах іноземців та осіб без громадянства ГУДМС України в Закарпатській області.

На початку зустрічі міжнародні спостерігачі розповіли про структуру та головні завдання Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Це, передусім, здійснення моніторингу за дотриманням Мінських домовленостей, дотриманням прав людини, моніторинг соціально-економічної та гуманітарної ситуації на Сході України. У західних областях країни експерти відслідковують вплив конфлікту на соціально-економічне життя регіону та проблеми, що виникають у внутрішніх переселенців.

З начальником відділу по роботі з біженцями та соціальної інтеграції Миколою Товтом спостерігачі місії обговорили поточну ситуацію з міграцією, цікавилися, які труднощі та проблеми є в роботі підрозділу міграційної служби, що опікується питаннями іноземців, і як це пов’язано зі збройним конфліктом на Сході України. Оскільки це перший візит представників місії в Закарпатську область в контексті вивчення міграційної проблематики, то найбільше питань виникало стосовно роботи з біженцями, а саме: динаміка звернень щодо отримання притулку, країни походження біженців, їх статево-віковий склад, права осіб, які звернулись за захистом, критерії надання статусу біженця та додаткової форми захисту.

Співробітники ГУ ДМС, які брали участь у зустрічі, детально ознайомили представників місії з національною процедурою розгляду звернень, дотриманням міжнародних стандартів у цій сфері та законних прав осіб, які звернулись за захистом в Україні. Відзначалося, що на Закарпатті функціонує другий в Україні Пункт тимчасового розміщення біженців, в якому розміщуються найбільш вразливі категорії шукачів захисту – сім’ї з дітьми, люди похилого віку. Наразі тут проживає 41 особа, з них – 14 дітей.

Також було поінформовано про співробітництво міграційної служби краю з міжнародними та неурядовими організаціями, що опікуються проблемами біженців, зокрема, з представництвом УВКБ ООН в Україні. Представників місії ОБСЄ було ознайомлено із статистикою звернень за декілька останніх років, при цьому відзначено, що ситуація на Сході країни не має впливу на кількість звернень на отримання притулку в Україні іноземцями та особами без громадянства на Закарпатті.


Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp