Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті працює фотовиставка "Війна за мир" (Фото)

2 березня 2016 р., 19:24

Після Хуста виставка помандрує до Львова

У перший день весни в Хустській картинній галереї відкрилася унікальна фотовиставка «Війна за мир», яка вже встигла побувати в багатьох країнах Європи й заслужити там чимало захопливих відгуків.

Хустянам презентували 60 світлин із життя та боротьби за територіальну цілісність України добровольців, зокрема, бійців окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» у складі 93-ї механізованої бригади ЗСУ. На одній із фотографій – мешканець міста над Тисою, учасник антитерористичної операції на Сході, боєць Андрій Ткачук (бойове псевдо Бродяга).

«Ідея фотовиставки виникла після поїздки в невеличке село Водяне під Донецьком, де зараз знаходиться зведена штурмова рота «Карпатська Січ». Ми там побачили стільки емоцій - справжніх, щирих, відвертих. Автори фотографій Алла Федорченко, Мирослав Мисла, Ірина Цвіла, Вікторія Пришутова протягом року, ризикуючи життям, фіксували те, що зветься життям на передовій. Захотілося ось ці радощі й печалі, кохання і втрату близьких показати іншим, те, об’єктивне життя захисників, - поділився з «ГК» координатор Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Ужгород, голова ГО «Закарпатська громада» Борис Кондратюк, - повідомляє прес-служба ГО «Закарпатська громада».

Співорганізатором виставки в Хусті виступила ГО «Хуст – наш дім».

{g}

«Найперше хочу подякувати організаторам, що відгукнулися на наше прохання розмістити виставку в столиці Карпатської України – Хусті. Зовсім скоро ми відзначатимемо77-у річницю Карпатської України. Як тоді, так і зараз щирі справжні патріоти захищають терени нашої держави. Як тоді полягли молоді хлопці, так і сьогодні тисячі віддали свої життя, і ми не маємо права їх забувати. А наш святий обов’язок – шанувати живих героїв, - наголосив співорганізатор виставки Микола Аннишинець.

У відкритті виставки також взяли участь заступник Хустського міського голови Василь Сабадош, вокаліст гурту «Чаламада», художник, волонтер «Карпатської Січі» Василь Полажинець, журналіст із Ужгорода Ірина Гармасій, відомий історик Олег Мельник. Модератором експозиції виступила Наталія дубчак.

«Більшість цих хлопців із світлин не служили в армії, навіть не тримали зброю в руках, але це не зменшило нашого бажання захищати Україну. У липні 2014 року я потрапив у батальйон «Січ», у вересні - в Слов`янськ, де формувався батальйон «Карпатська Січ». Скажу відверто: вмерти за Батьківщину – не страшно, важче жити, розвиватися і творити для України зважаючи на корупцію та інші біди. А найважче - залишитися собою, людиною заради майбутнього, дітей та онуків», - переконаний боєць Андрій Ткачук.

Виставка триватиме до 4 березня. Після Хуста помандрує до Львова, звідти – в Прагу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp