Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Хустщині платники акцизного податку сплатили більше 6 мільйонів

2 березня 2016 р., 21:44

А з березня внесено зміни

З початку 2016 року платники акцизного податку м. Хуст та Хустського району сплатили до бюджету 6,2 млн грн. За січень 2016 року свої податкові зобов’язання від роздрібної торгівлі підакцизними товарами по регіону задекларували 42 юридичні особи та 277 фізичних осіб-підприємців.

Хустська ОДПІ нагадує, що з 1 березня 2016 року змінився порядок нарахування та декларування акцизного податку з реалізації пального. Закон України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» передбачив запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального, а також акцизної накладної як обов’язкового електронного документа, який складатиметься при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку. До платників акцизного податку, які здійснюють реалізацію пального, крім виробників, імпортерів та суб’єктів роздрібної торгівлі пальним, віднесено осіб, які реалізують пальне (пп. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України).

Юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку з реалізації пального до початку здійснення реалізації пального.

Для реєстрації платником податку до початку здійснення реалізації пального необхідно подати заяву про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального за формою J(F)1310301.

Заява надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді засобами електронного зв'язку з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.

Уже зареєстрованим платникам, які внесені до Реєстру платників акцизного податку з реалізації пального станом на 18 год. 30 хв. 29 лютого 2016 відкрито окремі рахунки. Повідомлення про відкриття окремих рахунків платникам буде надіслано за формою J/F1490802 протягом операційного дня після отримання інформації від Державної казначейської служби України.

За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp