Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Квіт - про ситуацію навколо УжНУ

3 березня 2016 р., 10:06

Міністр освіти і науки України розповів про це на прес- конференції.

На прес-конференції на тему «Боротьба з корупцією в освіті: найважливіші приклади» С. Квіт розповів про спроби попередніх керівників університетів повернутися на посади, які вони займали раніше.

Зокрема, міністр зазначив: «Іще один приклад із Ужгорода. В Ужгороді, так само, якщо мова йде про Національний авіаційний університет, що попереднє керівництво намагається туди повернутися через суди, в Черкасах Тамара Качала намагається повернутися і так само в Ужгороді попередній ректор Ужгородського національного університету, це найсильніший закарпатський університет, Федір Ващук … тобто якщо сказати які порушення там робилися, то краще сказати які порушення там не робилися, він також цілком цинічно намагається поновитися через суд, хоча його ми звільняли за його особистою заявою, тому що були вимоги студентів під час революції, він написав заяву. Він намагається повернутися і там така найбільш справа кричуща, про яку ми можемо сказати, і вона доведена, що цей факт був – він видавав двом університетам в Чехії липові дипломи Ужгородського університету, вірніше не видавав, а продавав.

Скандал виник на рівні уряду Чехії, і один університет в Празі і Пльзені, висловлювалися претензії нам. Тобто це липові дипломи, насправді це не дипломи Ужгородського державного університету, вони не були внесені в ЄДЕБО то це продаж липових дипломів. Порушень я також можу наводити дуже багато, це також Федір Ващук. Ці люди нічого не бояться і вони вважають, що знову прийшов їхній час і вони можуть повернутися».

З повним текстом стенограми прес-конференції можна ознайомитися тут. http://osvita.ua/vnz/50558/




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp