Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці заборгували за комунальні послуги більше, ніж минулого року

3 березня 2016 р., 10:40

Таккий результати зафіксували у січні.

У січні 2016р. населенням сплачено за житлово-комунальні послуги 118,1 млн.грн, включаючи погашення боргів попередніх періодів. Рівень сплати по області становив 54,2%. Серед адміністративно-територіальних одиниць області найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався у Міжгірському (183,2%) районі, а найнижчий – у Воловецькому (18,9%) районі. Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у січні 2016р. порівняно з відповідним періодом 2015р. збільшились у 2 рази і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150кВт∙год) становили 960,8 грн.

Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг збільшилась у січні 2016р. порівняно з груднем 2015р. на 41,6% і на кінець січня становила 340,0 млн.грн. Збільшення заборгованості відбулося в усіх містах та районах області, крім Міжгірського, Перечинського, Рахівського та Свалявського районів.

- Від'ємна величина заборгованості характеризує 100-відсоткову оплату нарахувань поточного періоду, часткове погашення боргу попередніх періодів, попередню оплату послуг та перевищення перерахованих бюджетних коштів організаціям, що надають домогосподарствам житлово-комунальні послуги (призначені субсидії) над вартістю фактично спожитих послуг. - У загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємствам-банкрутам (організаціям, установам) та підприємствам, які призупинили діяльність, уключаючи ті, на які порушено справу про банкрутство. На кінець січня 2016р. нараховувалось 4 таких підприємства. Загальна сума заборгованості населення області зазначеним підприємствам становила 5449,9 тис.грн.
Державне управління статистики у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp