Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатців закликають не провокувати вогонь

3 березня 2016 р., 14:40

І не шкодити екосистемам.

Навесні актуальною стає проблема великої кількості загорань сухої трави і сміття. Адже люди, пораючись на городі або вибираючись на відпочинок у ліс, не думають про наслідки своїх дій. Один викинутий недопалок або незагашений сірник може спричинити масштабну пожежу – горітимуть цілі гектари лісових насаджень чи сухостою.

Шкода від пожеж в екосистемах чимала – вогонь може завдати великих збитків, знищуючи майно громадян. Страждають і самі люди, вдихаючи токсичний дим. Утім особливо потерпає довкілля, адже полум’я знищує родючий шар ґрунту. І всього цього можна уникнути, дотримуючись кількох нескладних правил.

Закарпатські рятувальники закликають людей проявити власну свідомість. Подумайте, яке лихо Ви можете принести оточенню, якщо нехтуватимете основними правилами безпеки. Якщо Ви з сім’єю влаштували для себе відпочинок у лісі чи парку, розкладайте багаття лише на спеціально відведених ділянках, у жодному разі не використовуючи для цього легкозаймистих речовин. Не залишайте вогнище без нагляду й обов’язково загасіть його перед поверненням додому.

Прибираючи дачну ділянку, не спалюйте суху траву, опале листя й сміття. Органічні відходи краще зберіть докупи й покладіть до компостної ями. А вивіз побутових відходів залиште спеціальним службам, з якими треба укласти відповідний договір. В іншому разі Ви ризикуєте спопелити цілу дачну ділянку разом із будинком.








У ДСНС України у Закарпатські області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp