Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МЗС: Україна стала заручником референдуму в Нідерландах

3 березня 2016 р., 15:23

В історії сучасних країн референдуми "мають досить негативну конотацію".Референдум в Нідерландах, з одного боку, є проявом демократії, а з іншого - його наслідки можуть мати негативну конотацію.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"Насправді Україна стала заручником референдуму в Нідерландах. З одного боку, референдум - це прояв демократії, з іншого, на мій погляд, він має негативний знак", - сказала вона.

При цьому заступник глави МЗС нагадала, що в історії сучасних країн референдуми "мають досить негативну конотацію".

"Ми сподіваємося, що громадяни цієї країни розуміють, що цей референдум - не щодо України, йдеться, перш за все, про існування Європейського Союзу як такого", - зазначила Олена Зеркаль.

Крім того, вона висловила надію, що проведення референдуму не створить для України перешкод на шляху введення безвізового режиму.

При цьому заступник міністра нагадала про аргументацію відкладання вирішення щодо безвізового режиму для України до референдуму, щоб зайвий раз не дратувати голландців і не давати Кремлю підстав для пропаганди.

"Водночас ми намагаємося пояснити нашим європейським колегам: якщо ні, то ця тема буде роздуватися в Україні Кремлем для створення ілюзії того, що Україна не стоїть на порядку денному Євросоюзу. Треба бути дуже обережним у висловлюваннях і усвідомлювати, що переважає", - наголосила вона.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що надання Україні і Грузії безвізового режиму буде розглядатися окремо.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp