Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ФСН УжНУ відкрив свої двері з нагоди ювілею (ФОТО)

3 березня 2016 р., 17:42

Факультету - 10 років.

До 10-річного ювілею на факультеті суспільних наук провели День відкритих дверей для учнів 10–11-х класів ужгородських шкіл. Старшокласникам розповідали про переваги кожної спеціальності цього підрозділу університету.

 

Зокрема, розповіддю, як воно бути студентом-соціологом, поділився третьокурсник Віктор Ільницький: «Прикладні соціологи займаються маркетинговими дослідженнями в торгових фірмах, досліджують думку електорату у передвиборчих кампаніях, прораховують ефективність рекламних кампаній, складають рейтинги для ЗМІ. Власне соціологами працюють одиниці – це вчені, які за допомогою досліджень населення і математичної обробки даних з’ясовують, що реально відбувається в суспільстві, розкривають причини негативних явищ і дають рекомендації з поліпшення ситуації.

Заведено вважати, що будні соціолога – нескінченне сидіння за комп’ютером. Але це неправильно. У професії соціолога дуже важливі посидючість і терпіння, але не менш важливо вміти аналізувати і брати на себе відповідальність за ухвалені рішення.

Зазвичай уже на перших курсах студенти-соціологи починають працювати інтерв’юерами. Це дуже хороший початок кар’єри і допомагає виховати в собі такі якості, як терпіння, скрупульозність, уміння спілкуватися з людьми. Дальше зростання залежить від вибраної сфери діяльності».

Про нещодавно відкриту спеціальність «Філософія» розповів завідувач кафедри Василь Левкулич, який наголосив на універсальності випускників-філософів і їхню цінність у суспільстві будь-якої держави: «Вас у школі навчають такого предмета, як «Людина і світ», там розповідають про основи філософії. То що ж значить філософія? Це наука, котра допомагає вам краще зрозуміти світ, людей і себе. Філософи цінні тим, що вони у складні моменти можуть запропонувати нестандартні виходи із ситуацій, саме тому їх радо приймають у великі компанії на роботу».

Політологи підійшли до представлення своєї спеціальності досить креативно: окрім офіційних розповідей про відділення, ще й фільм показали, як студенти відпочивають – зокрема 3-й курс спеціальності «Політологія». Автор стрічки Степан Марголич приїхав з Галичини, але чудово влився в закарпатський колектив, продемонструвавши перед учнями справжню політичну промову. Степан не тільки наголосив на перевагах свого фаху, а й зачепив недоліки конкурента (іншого факультету), що є одним із прийомів у написанні політичної промови.

Майбутнім абітурієнтам розповідали не тільки про цікаве та оригінальне викладання занять, а й про студентське дозвілля, частиною якого вони можуть стати. «У нас діє студентська рада та студпрофком. З вересня до травня ми влаштовуємо різноманітні заходи: День першокурсника та Міс факультету, Студентський смак, День факультету, змагання з різних видів спорту тощо», — поділилася аспірантка факультету Крістіна Червеняк.

Психологи ж провели з учнями невеличкий психологічний тренінг, щоб якомога краще пояснити, якими будуть заняття у майбутніх спудеїв. Викладачі кафедри Наталія Воловар та Андріана Червеняк наголосили на оригінальному підході до кожної лекції та практичного заняття, оскільки психологи повинні підходити до будь-якої справи творчо, нестандартно, оригінально. Зі старшокласниками провели своєрідний урок арт-терапії «Мій образ» на розширення уявлення про себе через техніку візуалізації.

Отож учням залишається тільки ретельно визначитися серед великої кількості запропонованих професій, аби потім не жалкувати про свій вибір!

Галина Риган ,для Медіацентру УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp