Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Балога хоче повернути місту над Латорицею його справжню назву

5 березня 2016 р., 10:41

Мукачевому, Мукачевого... Так не буде

Як тільки не називають та відміняють наше місто столичні видання разом з чиновниками – Мукачеве, Мукачевего, Мукачевому. Хоча насправді місто має назву Мукачево, і про це знає кожен закарпатець, не те, що мукачівець.

На жаль, схоже, за останні роки назва нашого міста «спотворилася» у бюрократичній документації, і наш обов’язок повернути Мукачеву його справжнє ім’я. Для цього потрібно дотриматися чіткої і доволі тривалої процедури, а також необхідні зусилля кожного мукачівця.

Мер Мукачева запрошує всіх небайдужих взяти участь у громадських слуханнях з цього питання, які відбудуться 11 березня у великому залі Мукачівської міської ради. Початок о 14:00.

"Ми плануємо не просто задекларувати справжню назву, а й зібрати якісне обґрунтування завдяки експертному середовищу Мукачева – історикам, почесним громадянам міста, журналістам та іншим" - заявив Андрій Балога.

Уся необхідна юридична документація з цього питання вже готова. Після громадських слухань буде рішення міської ради, тоді обласної, і зрештою Верховної.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp