Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Києві презентували фільм про кінематограф Закарпаття

5 березня 2016 р., 18:26

Закарпаття завжди притягувало до себе відомих режисерів, і не тільки з України

Вчора, 4 березня, відбулась прем'єра документального фільму про найбільш кінематографічний край нашої країни! Фільм під назвою "Кіно" (наголос на першому складі) досліджує історію фільмів, що були зняті на території сучасного Закарпаття від початку зародження "сінематографу" до сьогодення. Фільм представив автор стрічки Олексій Уманський.

Багата історія краю: його приналежність Австро-Угорщині, Чехословаччині, Карпатській Україні, Українські РСР та Незалежній Україні, відклали численні кінематографічні сліди на містах та людях карпатського регіону. До того ж, місцевий ландшафт та архітектурні споруди, притягувало до Закарпаття навіть іноземних режисерів, - пише Gazeta.ua.

Авторська стрічка Олексія Уманського - це продовження його дослідження історії світового кіно в контексті Закарпаття. У 2010–му автор презентував свою першу повнометражну документальну роботу "Небо, гори і кіно" в якій досліджував Закарпаття на тему фільмів, що там знімались. Нова робота, "Кіно", містить коментарі людей, що були учасниками знімального процесу, репродукції зйомок, хроніку, кадри з фільмів та невідомі факти про стрічки, які знімались в Закарпатті, але так і не побачили світ, як то спільна робота СРСР та Пакістану "Острів жахів" (1991).

У фільмі відкриваються цікаві факти, що поєднують відомого голівудського режисера чеського походження Мілоша Формана, Євгена Гудзя, фронтмена гурту Gogol Bordello, кіно та Закарпаття.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp