Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Валентин Штефаньо створив шоколадну королеву (Фото)

8 березня 2016 р., 14:58

Унікальний шедевр від нашого майстра

У Львівському палаці мистецтв триває найсолодше свято країни – Національне Свято Шоколаду.

«Нам дуже приємно і символічно, що це ювілейне свято шоколаду співпало з подією світового масштабу, з шаховим чемпіонатом і ми дуже раді, що також можемо долучитися до цього. По великому рахунку, все цьогорічне Х свято шоколаду, через нього такою червоною чи шоколадною, чи шаховою ниткою, проходить шахова тема.

Навіть усі наші постери оформленні у шоколадному стилі. Маса шоколадних скульптур, маса майстер-класів присвячені шаховій темі. Таким чином, хочемо долучитися до шахового чемпіонату і, звичайно, підтримати нашу Марічку, - зазначив Андрій Сидор, директор компанія «ДікАрт», директор Національного Свята Шоколаду.

До ярмарку долучився Валентин Штефаньо, найвідоміший шоколатьє України з Ужгорода. Він відгукнувся на прохання організаторів і створив справжній шедевр, шоколадну королеву, - йдеться у повідомленні Львівської міської ради.

«Для Львова та взагалі для України і світу це – надзвичайна подія. Чемпіонат проходить тут, у місті Лева. Упродовж 2 днів я створював цю фігуру і у першу чергу подумав, що 8 березня – це таке жіноче свято, і наша Марічка теж має таке свято, хоч вона сьогодні й працює. Королева – це, мабуть, найголовніша фігура, тому я вирішив створити її разом із шаховою дошкою. Головне це те, що шахи і шоколад є тими речами, які можуть об’єднувати народи. Ми презентуємо цю фігуру нашим переможцям. Хотілося б, щоб кожен з учасників шматочок львівського шоколаду, львівської душі забрав із собою»,- розповів Валентин Штефаньо, найвідоміший шоколатьє України.

{g}

«Насправді, коли я працюю, я не задумуюсь над тим, скільки піде матеріалу. Скульптуру було зроблено без ескізу, просто в мене в голові, і протягом 2 днів я імпровізував», - додав Валентин Штефаньо.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp