Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: платні стоянки, нові світлофори та зупинки

13 травня 2014 р., 16:21

Такі проекти чекають ужгородців. Але коли саме, поки невідомо.

На площі Петефі планують розширити місце для паркування. А ще зробити її платною – так вирішила транспортна комісія обласного центру. Депутати та члени Громадської ради, які відповідають за цей напрям, вирішили змінити деякі існуючі правила. Враховуючи законодавство та нові підходи до паркування в Україні, зробити це буде непросто.

На площі Петефі невдовзі паркуватимуть авто по-новому: члени транспортної комісії вирішили розширити територію, де можна залишити авто. В зв’язку з цим перенесуть клумби на лінію бруківки. Водночас там можна буде встановити закуплені ще позаторік паркомати, що автоматично дозволяє зробити паркування на цій площі платним. Попередньо година паркування обійдеться власнику авто в 2 грн, день – 15 грн. Щоправда, яким буде покарання, якщо водії відмовляться платити, невідомо, бо блокувати колеса законодавство не дозволяє, як і відправляти за це машину на штрафмайданчик. Питання «розрулюватимуть», вивчаючи досвід сусідніх міст. Також у планах розширити паркувальну зону біля облмуздрамтеатру та зробити платну парковку на вулиці Фединця. Тут навіть замахнулися на створення парковки європейського зразка, загородженої трьома шлагбаумами. Проте одна така європейська парковка коштуватиме місту від 390 тис. грн, тому коли саме втілять у життя ці плани – стане відомо пізніше.

Разом із паркоматами в Ужгороді на площі Шандора Петефі, вулиці Льва Толстого і на Корятовича (біля ринку) планують встановити світлофори. Транспортна комісія спробує відшукати в бюджеті кошти, адже «вільних» триколірних приладів у обігу в місті немає.

Також громадські активісти попросили облаштувати зупинку для маршруту №10 – її вкрай потребують мешканці майже восьми вулиць мікрорайонів Горяни та Радванка. Незабаром одна зупинка там таки може з’явитися – неподалік від «АВС». Іншу зупинку встановлять за газовою заправкою.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp