Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На протипаводкову програму "Тиса" Кабмін передбачив 200 тисяч

11 березня 2016 р., 08:40

Саме стільки дась правління.

У січні цього року народний депутат України Василь Петьовка звернувся з запитом до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, в якому просив при внесенні змін до Держбюджету на 2016 рік передбачити кошти на фінансування протипаводкової програми «Тиса», міждержавного проекту регуляції русла річки Тиса та відновити фінансування невідкладних робіт із захисту від руйнівної дії паводків населених пунктів Тячівщини та Рахівщини.Адже водна стихія зазнала значних збитків цим районам: 33,5 млн. грн. – Рахівському та 5 млн. грн. – Тячівському.

  А вартість відновлювальних робіт складає орієнтовно 170-180 млн. грн.Днями на адресу Василя Петьовки надійшла відповідь за підписом А.Яценюка такого змісту:«Виконання природоохоронних та протипаводкових заходів у Закарпатській області здійснюється Держводагентством у межах Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну р. Дніпро на період до 2021 року.

Проте у зв'язку з обмеженістю фінансового ресурсу та пріоритетністю щодо підвищення обороноздатності держави для здійснення протипаводкових та природоохоронних заходів Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік" за програмою "Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, у тому числі в басейні р. Тиса у Закарпатській області» передбачено лише 200 тис. гривень. 

Зазначених коштів недостатньо для виконання першочергових заходів із здійснення протипаводкових заходів у Закарпатській області, зокрема у Рахівському та Тячівському районах.Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 р. №571 затверджено Порядок відбору державних інвестиційних проектів. На сьогодні проводиться робота з відбору державних інвестиційних проектів для забезпечення їх реалізації у 2017 році. У зв'язку з цим у Мінприроди утворено комісію з оцінки інвестиційних проектів у сфері охорони навколишнього природного середовища для подання пропозицій Міжвідомчій комісії з питань державних інвестиційних проектів.Крім того, відповідно до Бюджетного кодексу України кошти від сплати екологічного податку (крім податку, що справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк) зараховуються до загального фонду місцевих бюджетів у розмірі до 80 відсотків, а до загального фонду державного бюджету зараховується лише 20 відсотків.З урахуванням викладеного Мінприроди разом з Мінфіном, Мінекономрозвитку та Закарпатською облдержадміністрацією доручено додатково опрацювати питання щодо можливих шляхів відновлення фінансування заходів протипаводкового захисту басейну р. Тиса у Закарпатській області».

 Tyachiv.com.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp