Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Масштаби незаконного видобутку бурштину на кордоні Рівненської та Волинської областей (Фото)

12 березня 2016 р., 11:38

Народ просто приїжджає і біля дороги починає працювати

На кордоні Рівненської та Волинської областей біля села в Кухітська Воля одночасно сотні, якщо не тисячі людей нелегально видобувають бурштин.

Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила громадська організація АвтоМайдан, пише УНІАН.

За допомогою дрону активісти зняли масштаби нелегального видобутку бурштину. "Знаходимося зараз біля Кухітська Воля, Рівненська область. Тут реально жесть: сотні, якщо не тисячі людей одночасно добувають бурштин. Звісно, що абсолютно нелегально", - йдеться в повідомленні організації.

На знімках видно різноманітну спецтехніку: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, "у тому числі десятки військових вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі "старателями". Пам'ятаємо, як хлопці, під час наших поїздок у зону АТО, говорили, що подібних вантажівок їм там дуже не вистачає. Ми їм їх проблематично, але діставали, ремонтували, відвозили. Тут же їх десятки, причому майже всі в гарному стані".

У повідомленні говориться, що "бурштинщики тут нікого не бояться, не ховаються, навіть блокпостів жодних немає, як було під час нашого минулорічного рейду на Житомирщину. Народ просто приїжджає на мотоциклах, автомобілях, мікроавтобусах і буквально біля дороги з ходу починає "працювати".

{g}

"Не помітити" правоохоронці та і влада загалом весь цей жах просто не могли. Отже всі в долі. Інакшого варіанту ми тут просто не бачимо", - зазначили в організації.

Також у повідомленні нагадується про те, що президент Петро Порошенко обіцяв за два тижні навести лад з незаконним видобутком бурштину у липні минулого року після опублікованого активістами відео катастрофічних наслідків масштабного нелегального видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp