Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям показали, якою є жінка у мистецтві

13 березня 2016 р., 19:30

З весною - нові емоції.

Весняні пейзажі, ошатні натюрморти, чуттєві портрети, філософські візії на сакральну тематику – саме це нині можна побачити в галереї «Ужгород», де у п’ятницю, 4 березня, відкрилася виставка робіт закарпатських художниць до свята весни «Galanthus», яка триватиме до 15 березня.

Як зазначила на відкритті мисткиня Олена Кондратюк, саме чоловіки є стимулом, вони постійно підштовхують, як от цього разу. «Готуйте виставку», — кинув клич голова обласної організації Національної спілки художників України Борис Кузьма. Ми й підготували», — каже пані Кондратюк. Натомість ще одна наша художниця Одарка Долгош додала, що в галереї представлено «не жіноче мистецтво, а жінку в мистецтві». Загалом 22 крайові майстрині пензля презентували тут більше 30 робіт.
Ми не могли не поцікавитися, чи малярство жінки чимось відрізняється від чоловічого. Художник Василь Вовчок ствердно каже, що «так, звичайно. Манера подання, тематика. Жінка — художниця більш відповідальна, виважена». А от відомий художник Володимир Микита ще більш категоричний: «Хоча жінок у спілці не так вже й багато, але ви подивіться, як малювуть потужно! Дуже працьовиті. Деякою мірою навіть чоловіків уже перевершили», — резюмує В.Микита.

Оксана ШТЕФАНЬО, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp