Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Міноборони відзвітували про кількість контрактників

15 березня 2016 р., 10:23

З початку року понад 9 тисяч українців підписали контракт зі ЗСУ про проходження військової служби.

З початку поточного року контракт про проходження військової служби в Збройних силах України підписали понад 9300 осіб, повідомила начальник управління преси та комунікації Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

"З початку 2016 року кількість охочих вступити на військову службу за контрактом склала понад 12 тисяч осіб. З них понад 9300 осіб підписали контракт", - розповіла вона на брифінгу у вівторок в Києві.

Гаврилюк також зазначила, що в ЗСУ змінені підходи до відбору та призову на військову службу за контрактом.

"Тепер всіх без винятку кандидатів направляють до навчальних центрів Збройних Сил України, де кваліфікаційними комісіями визначається рівень підготовки рекрута і подальші терміни його навчання. Таким чином, якщо контрактник не вимагає навчання, то протягом від одного до двох тижнів з ним проводять заняття для відновлення навичок, після чого контрактник отримує розподіл у військову частину. Інші контрактники вчаться за програмою підготовки терміном від одного до двох місяців", - розповіла вона.

Раніше повідомлялося, що Нацгвардія збирається довести кількість контрактників до 20 тисяч в 2016 році.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp