Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородські школярі за новими тарифами у маршрутках їздили (ФОТО)

15 березня 2016 р., 14:01

Безплатно їхали не всі...

вівторка, 15 березня, вартість проїзду у громадському транспорті Ужгорода становить 4 гривні. Незважаючи на обіцянки мерії про безплатний проїзд для школярів, учні ужгородських шкіл сьогодні сплачували за проїзд по новому тарифу. Як повідомив кореспонденту 0312.ua, водій автобусу №10 (номерний знак 4479), «кідь школярі дають мені гроші, то я беру»

Сайт міста Ужгорода провів опитування серед учнів старших класів однієї з шкіл міста. Вони розповіли, як сьогодні зранку на них реагували водії «маршруток».

Антон, 11 клас



«Тільки від вас дізнався, що проїзд коштує 4 гривні. І хочу сказати, що це зовсім несправедливо, адже ціна не відповідає якості. Навіть 3 гривні не відповідають якості. От із позитивних зрушень, які я помітив серед маршруток, це те, що тепер з’явилась велика фіолетова «трійка» (пл. Ш. Петефі – вул. Чорновола – прим. ред.). Звісно, я чув, що школярі мають іздити безкоштовно, однак сьогодні я платив 4 гривні. Навіть малеча, семикласники, платили».

Дана, учениця 11 класу




«Так, я чула про те, що вартість перевезення тепер коштуватиме 4 гривні. Знаю й те, що школярі, починаючи з сьогоднішнього дня, мають їздити безкоштовно. Особисто я сподівалась на совість водія, але він нічого про це не сказав. Дала 3 гривні, як зазвичай, і все. Це маршрут №1 (пл. Ш. Петефі – с. Дравці – прим. ред.). Інші пасажири платили уже за оновленим тарифом, однак взагалі не розумію, чому його підвищили. Маршрутки брудні, завжди переповнені, «славнозвісне» оновлення автопарку практично непомітне».

Наталя, учениця 11 класу



«З мене не брали сьогодні гроші, однак відразу після мене зайшли ще декілька школярок, то від них взяли. Взагалі, все було так: я зайшла, запитала, чи проїзд коштує 4 гривні. Водій відповів позитивно. Потім я зауважила, що школярі мають їздити безкоштовно. Він зробив вигляд незадоволеного, але грошей не взяв. Дівчатка після мене зайшли, але нічого не сказали. Водій гроші взяв. Це все відбувалось у «трійці». З одного боку, якщо все буде так, як говорив мер (стосовно безоплатного проїзду школярів – прим. ред.), то це буде добре, проте, якщо подивитись якість перевезень – то все сумно. Маршрутки «набивають» так, що там неможливо навіть стояти, потім важко вийти. А водій ще й свариться, що всі проходили далі».

Степан, учень 10 класу




«Їжджу на «одиничці». Грошей водій від мене сьогодні не брав. Просто сказав, щоб проходив далі. Я був готовий заплатити 4 гривні, але, видно, водій хороший трапився. Круто, що школярі не платять. Правда, якщо поглянути на ситуацію з боку тих, хто платить і часто користується послугами громадського транспорту, то, безумовно, такий тариф нічим не обумовлений. Найбільше дратує те, що маршрутки завжди переповнені!»

Роксолана, учениця 10 класу



«Сьогодні водій від мене не взяв грошей, хоч я й хотіла заплатити. Ще й сказав, що школярі мають право безплатного проїзду. Їжджу я на «двадцятці» (пл. Корятовича – Речовий ринок – прим. ред.). Навіть не було розмов про те, що потрібно показати учнівський квиток. У мого брата також не взяли грошей. У нас місто маленьке, тому маршрутки не завжди актуальні. Це моя думка. Я користуюсь послугами громадського транспорту, тільки коли спішу. Тому 4 гривні – це забагато. Звісно, радує той факт, що з’явилось багато нових маршруток, але хочеться, аби збільшили їхню місткість. А то, знаєте, інколи їдеш і відчуваєш себе оселедцем у консерві».

Микита, учень 10 класу




«3 дні тому я почув, що тариф на проїзди збільшиться до 4 гривень. Тоді відразу й вирішив, що не буду їздити на маршрутках. Хоч мені далеко добиратись до школи, але це справа принципу. От якщо буду на 100 відсотків упевнений, що школярів перевозять безплатно, тоді й я спробую «прокататись».

0312.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp