Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парламент Естонії закликає запровадити санкції проти відповідальних за ув’язнення Савченко

15 березня 2016 р., 14:24

Парламент Естонії закликає запровадити санкції і заборону на в’їзд до Європейського союзу чиновникам Росії, «відповідальним за викрадення, взяття під варту і незаконне засудження» громадянки України Надії Савченко.

Про це йдеться у заяві, ухваленій на засіданні естонського парламенту 15 березня.

Естонські депутати закликали владу Росії звільнити Надію Савченко. «Російська Федерація продовжує суд над затриманою на підставі сфабрикованого звинувачення. Ситуація, по суті, переросла в політичний акт помсти», – йдеться в заяві, яку цитує сайт парламенту Естонії.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують, зокрема, у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли її до Росії.

Надія Савченко від грудня голодує на знак протесту проти утримання в російському СІЗО, а 3 березня заявила, що оголошує сухе голодування, після того, як суд не дозволив їй виголосити останнє слово і переніс засідання на 9 березня.

Вранці 10 березня стало відомо, що Надія Савченко вирішила відмовитися від сухого голодування до оголошення вироку в її справі, запланованого на 21-22 березня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp